Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић на Жабљаку: Готово све што смо у овој општини обећали – испунили смо

Предсједник Владе Душко Марковић саопштио је на крају данашње радне посјете Општини Жабљак да су Влада и локално руководство испунили готово све што су обећали и да резултат тог рада и те синергије сваки грађанин Жабљака и туриста види голим оком, као и да ће Влада наставити и наредне четири године да улаже у Жабљак.

„Са задовољством могу рећи да смо готово све што смо обећали испунили и то говори о заједничком преданом раду Владе и руководства Општине Жабљак. Једном синергијом и заједништвом успјели смо да препородимо Жабљак у инфраструктурном смислу. То се може видјети голим оком и оних људи који живе овдје и оних који долазе на Жабљак“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић на крају радне посјете.

Премијер је са започео радну посјету састанком са предсједником општине Веслином Вукићевићем и потпредсједником Василијем Јакшићем. Помно су анализирани сви завршени пројекти као и пројекти који су у реализацији. Премијер и руководство Општине исказали су задовољство реализованим пројектима и успјешном сарадњом и високим државним издвајањима за пројекте на Жабљаку. Само за а пројекте које је реализовала Управа јавних радова издвојено је у мандату ове Владе и реализовано 11 милиона еура. Још 2,6 милиона је издвојило Министарство пољопривреде и руралног развоја.

„Огроман новац издвојен је за добро Жабљака и остваривање развојне визије Жабљака која се из стратешког документа претвара у реалност“ – казао је предсједник Владе.

Током радне посјете предсједник Владе је обишао радове на Хотелу „Дурмитор Хотел анд Виллас“ – пројекту вриједном 19,5 милиона еура чија је градња почела јесенас. Будући хотел са пет звјездица требало би да има 68 смјештајних јединица капацитета од 168 лежаја. У новом хотелу требало би да буду отворена 104 нова радна мјеста.

У оквиру радне посјете Жабљаку премијер је обишао градилиште јавне гараже и улицу у њеном продужетку која се реновира.

Предсједник Владе је, посјетивши локацију скијалишта, најавио улагања у ски центар и то реконструкцију постојеће и постављање нове жичаре.

„Сада смо на Савином куку, желим да обавијестим грађане Жабљака, људе који су ослоњени на локалну економију да смо на прошлој сједници Владе усвојили Нацрт измјена и допуна Просторног плана посебне намјене за Дурмиторско подручје гдје смо предвидјели ревитализацију старе жичаре и наравно постављање нове жичаре са нових 4,5 Км стаза. Тај Нацрта смо представили УНЕСЦО-у, очекујемо одговор од њих у наредних мјесец – мјесец и по и вјерујем да ћемо у наредној години завршити и тај пројекат и дурмиторском крају, а посебно Жабљаку донијети једну нову вриједност и заокружити најквалитетнију туристичку понуду Жабљака“ – казао је премијер Душко Марковић.

Предсједник Владе је најавио за наредно четворогодиште наставак рада на преосталим развојним пројектима.

„Ја сам пратећи пројекте на Жабљаку био овдје 3 – 4 пута. Нијесам дао мојим пријатељима из локалног руководства да буду пасивни. Вјерујем да сам им досадио, али заједно данас можемо констатовати да смо направили велику ствар, да смо испунили оно што смо обећали, а да ћемо у наредне четири године реализовати све оно што нам је остало да Жабљак учинимо једном од најмодернијих планинских вароши не само на Сјеверу него и у цијелом региону“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић.

Са предсједником Владе у радној посјети Жабљаку био је директор Управе јавних радова Решад Нухоџић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмППЛ1Qз

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?