Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић у Плаву: У наредном мандату покрећемо радове на путу ка Дечанима и на рекултивацији Плавског језера

Предсједник Владе Душко Марковић отворио је данас у Плаву обновљени градски трг, обишао више градилишта инфраструктурних објеката и најавио за наредни мандат почетак градње пута од Плава ка Дечанима на Косову вриједног између 15 и 20 милиона еура.

„Исказујем задовољство оним што смо урадили у претходне три и по године овдје у Плаву на плану развоја укупне инфраструктуре, дакле и путне и комуналне. Овдје смо закључили преко осам милиона еура уговора за развој Плава и његове инфраструктуре. До сада је потрошено 5,2 милиона. Завршена је и пуштена у рад Прњаворска улица, Рибарска улица, завршена је прва дионица пута Плав – Војно село, од један километар, извршен је пробој пута у дужини од преко три километра са плавске стране и припремљено за асфалтирање у наредних 10-15 дана. Дакле, интензивна активност овдје у Плаву на развоју комуналне инфраструктуре и унапређењу услова живота у самом Плаву“ – казао је Премијер.

Предсједник Владе је за наредни мандат најавио два капитална пројекта од велике важности и за овај крај и за цијелу Црну Гору.

„Порука грађанима Плава да у наредном мандату, у наредне четири године желимо да реализујемо два крупна, важна пројекта који су кључни за Плав, за грађане Плава, за квалитет њиховог живота, за отварање Плава и наравно за цијелу Црну Гору и њену економију. То је изградња пута Плав Дечани. Радимо заједно са косовском Владом на том плану. Косовска Влада је значајан дио активности завршила са њихове стране. Ми смо у завршној фази израде главног пројекта. Вриједност те инвестиције је преко 15 милиона еура – отприлике између 15 и 20 милиона и очекујем да ћемо идуће године почети са радовима и наравно са Владом Косова договорити заједничко финансирање највредније инвестиције на овом путу – тунела који ће отворити општину Плав, отворити планину Богћевицу, отворити Црну Гору и пружити немјерљиве прилике за Црну Гору и за младе људе. И још један важан пројекат је рекултивација Плавског језера. И предсједник општине, његов тим, ја и моји сарадници желимо да у идућој години створимо услове за заштиту Плавског језера и његову пуну валорозацију. Дакле у Плаву су заиста озбиљне инвестиције, пред Плавом је озбиљна развојна перспектива, сада је на нама да заједнички и општина и Влада али и грађани Плава се фокусирамо на те наше прилике и да у наредном четворогодишју их искористимо на најбољи могући начин за квалитет живота у Плаву, за локалну економију у Плаву и наравно за Црну Гору и њену економију“ – казао је предсједник Владе.

Са предсједником Владе у радној посјети Плаву били су министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић и директор Управе јавних радова Решад Нухоџић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?