Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у Тивту: Сљедећа Влада, коју ће доминантно формирати ДПС, бескомпромисно ће обезбиједити реализацију нове визије развоја Аеродрома Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић данас је у Тивту у разговору са руководством општине честитао на реализацији планираних пројеката и наставку успјешног развоја града и саопштио да ће сљедећа влада, коју ће доминантно формирати Демократска партија социјалиста, бескомпромисно обезбиједити реализацију нове визије развоја Аеродрома Црне Горе у интересу Подгорице, Тивта и цијеле Црне Горе без обзира ако ће у том процесу бити погођен нечији појединачни или партијски интерес.

Тиват – примјер паметног и одрживог развоја града

Руководство Тивта, на челу са предсједником Општине Синишом Кусовцем, предочило је предсједнику Владе детаље реализације четворогодишњих планова рекавши да су готово сви пројекти реализовани. За наредни период власт у Тивту имамо три приоритета, казали су: Изградњу булевара према Лепетанима, спортски комплекс Жупа и спортску академију са стадионом.

Предсједник Владе је честитао руководству Тивта на успјешној реализацији планираних циљева рекавши да је Тиват показао у кратком року да се може на паметан и одржив начин развијати град и унапређивати квалитет живота грађана.

„Тиват је постао мјесто које није само препознатљиво код нас него је глобално препознат као туристичка дестинација са потенцијалом. Он конкурише најпрестижнијим дестинацијама. Показали смо да храброшћу и одлучношћу можемо мијењати ствари и то брзо. Позитивно је то што је локална власт посвећана развоју инфраструктуре – саобраћајне, комуналне и друштвене“ – казао је премијер Душко Марковић на састанку.

Свечано отворен Центар за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју

Премијер је свечано отворио Дневни Центар за дјецу са сметњама и тешкоћама у развоју. Објекат површине 680 м², вриједан 660.000 еура, финансирала је Општина Тиват.

Центар који може да прими до 25 корисника подразумијева осмочасовну његу и развој вјештина потребних за свакодневни живот у заједници, подршку родитељству и патронажно пружање услуга.

Предсједник Владе је претходно обишао објекте саобраћајне инфраструктуре у Тивту и трафостаницу у Ластви Грбаљској.

Са привредницима су Премијер и министарка економије Драгица Секулић разговарали о развојним пројектима и о реализацији Владиних пакета подршке привреди и грађанима у превладавању посљедица пандемије коронавируса.

За предсједника Владе увијек је посебно задовољство посјетити Тиват

Сумирајући данашњи дан премијер Душко Марковић је рекао да је за предсједника Владе увијек посебно задовољство када се налази у радној посјети тиватској општини.

„То је заиста најбоља прилика да се на конкретном примјеру још једном увјеримо колико је била исправна наша визија развоја, у чију смо реализацију кренули одмах након обнове наше независности. Ондашњи и данашњи Тиват не личе један на други.То најбоље знају сами Тивћани јер се пред њиховим очима одвија препород града, који је у овом кратком периоду постао једна од најпрестижнијих туристичких и јахтинг дестинација на Медитерану. Али, не само то: данас сам обишао и још један капитално важан објекат који смо реализовали прошле године – трафостаницу Ластва Грбаљска, која представља ново срце електроенергетског система Црне Горе. Осим кључног значаја за пројекат подморског енергетског кабла према Италији, ова трафостаница гарантује кваклитетно напајање енергијом свих постојећих и планираних туристуичких центара на нашем приморју. Заиста, у енергетском смислу, кроз ове пројекте Црна Гора је већ ухватила директан прикључак са модерном Европом“ – казао је Премијер.

Немам разумијевања за отпоре валоризацији аеродрома

Предсједник Владе Душко Марковић казао је да је у оквиру детаљних разговора које је водио са руководством Општине Тиват незаобилазна тема била и валоризација и развој тиватског Аеродрома.

„Немам разумијевања за отпоре који нам долазе и од наших коалиционих партнера. Увјерен сам да Аеродроми могу много више да пруже нашем развоју само у опцији валоризације, која подразумијева и новац, и знање, и визију тог развоја, умјесто да наставимо да користимо и исцрпљујемо тај ресурс на начин који није одржив. Влада ће у наредном мандату сигурно обезбиједити да се та нова визија развоја Аеродрома оствари. Наставићемо започету тендерску процедуру и довести до краја процес који нам гарантује најмање сто милиона еура авансног прихода; затим годишњу накнаду чији је износ већи од садашње добити Аеродрома; нове инвестиције од најмање двије стотине милиона еура, а Тиват и Подгорица приходоваће и значајан дио од концесионе накнаде. Да не помињем да нам то гарантује ново знање и нове компетенције запослених и у коначном – развој наших аеродрома по мјери европских ваздушних лука. Е тек такви аеродроми у Тивту и Подгорици служиће у пуној мјери развоју црногорске економије“ – казао је предсједник Владе.

Премијер Душко Марковић је рекао да ова шанса не смијне бити пропуштена.

„Нова Влада коју ће доминантно формирати Демократска партија социјалиста Црне Горе, неће правити компромисе на овој теми. И Тиват, и Подгорица заслужују пуну валоризацију ова два ресурса; то је у интересу ова два града, то је у интересу Црне Горе. А ако ће у том процесу бити погодјен нечији појединачни или партијски интерес – ипак је мања штета него да нам Аеродроми коче убрзани развој! Нова Влада ту неће имати ни најмању дилему! Зато је важно да ово разумију и грађани Тивта и зато је ова моја порука, прије свега, упућена њима“ – закључио је предсједник Владе Душко Марковић на крају радне посјете Општини Тиват.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?