Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић у Колашину: Ово је Тиват Сјевера

Предсједник Владе Душко Марковић оцијенио је данас током радне посјете Колашину да се захваљујући инвестицијама у развојне пројекте овај град позиционирао у Сјеверном региону Црне Горе онако како се Тиват позиционирао у Приморју.

„Онај значај који за Црногорско приморје има преображај и успон Тивта на туристичкој мапи Медитерана – за сјевер Црне Горе има и тек ће имати убрзани развој колашинског краја“ – поновио је предсједник Владе данас више пута: приликом разговора са локалним руководством, са грађанима окупљеним на централном Тргу, привредницима и на крају радне посјете сумирајући утиске.

Премијер Душко Марковић је у разговору са руководством Колашина, на челу са предсједником Општине Милосавом Батом Булатовићем, исказао задовољство развојем града оцијенивши да је Колашин добро искористио свој потенцијал. „Када је цијела свјетска економија на кољенима у Колашину се гради“ – казао је предсједник Владе.

Предсједник Владе је посјетио градилиште туристичког комплекса Бреза, чији је рок завршетка 2022. година, и скијалишта Колашин 1450 и 1600 на којима се навелико проширују смучарски капацитети градњом нових терена.

„Данас сам имао задовољство да се увјерим да радови на новим ски центрима добро напредују. Близу 50 милиона еура држава из капиталног буџета инвестира у пројекте Колашин 1600 и Колашин 1450, од чега су већ реализоване двије трећине ових инвестиција. Сада свако може да се увјери да се обећање које смо дали, а то је да ће Колашин постати зимски туристички центар на нивоу најпознатијих европских центара, дакле – да се то обећање реализује! Влада је са своје стране инвестирала у неопходну инфраструктуру, наставиће и у наредном мандату са таквим улагањима; реализују се и нови хотелски капацитети, а ускоро ће Колашин бити повезан и ауто-путем са југом и сјевером. То ће дефинитивно измијенити лице и живот овог краја и зато са великим задовољством данас могу да констатујем да се Владина визија развоја сјевера Црне Горе претвара у стварност. О томе сам детаљно разговарао данас и са туристичким привредницима, како би заједнички дефинисали приоритете у наредном периоду. Ми сматрамо да је приоритет да инвеститори у што краћем року приведу намјени нове капацитете. На тај начин отвара се и велики број нових, добро плаћених радних мјеста и стварају шансе за пристојну егзистенцију, прије свега младих и образованих људи са сјевера Црне Горе“ – казао је на крају радне посјете премијер Душко Марковић.

Премијер је подсјетио да је Влада прије четири године најавила максималну посвећеност убрзаном развоју Сјеверног региона. „У Колашину данас то не види само онај – ко не жели то да види“ – казао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

Са предсједником Владе је у посјети су били и министарка економије Драгица Секулић и директор Управе јавних радова Решад Нухоџић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?