Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на отварању УНИПРОМ-ове фабрике билета: Сваки нови производ је ново радно мјесто и нова прилика да запослени подигне квалитет живота

Предсједник Владе Душко Марковић поручио је данас на отварању нове фабрике билета – трупаца у оквиру компаније УНИПРОМ-КАП да је Европски пут – процес промишљене стратешке трансформације свих сегмената нашег друштва, укључујући и нашу индустрију.

„То је борба за унапрјеђење постојећих и освајање нових производних процеса, попут ове којој данас свједочимо. Јер сваки нови производ је ново радно мјесто и нова прилика да сваки запослени подигне квалитет живота на жељени ниво“ – казао је премијер Марковић на свечаности на којој су предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и власник УНИПРОМ КАП-а Веселин Пејовић отворили нову фабрику.

Премијер је казао да смо данас свједоци да је за 16 мјесеци нова Фабрика отворила капије за око 80 нових радника, да је инвестиција вриједна око 15 милиона еура реализована у врло кратком року и да креће у годишњу производњу од чак 70 хиљада тона билета, вриједних на ино тржишту око 175 милиона долара.

„Када знамо да је у оквиру Комбината недавно отворена и нова фабрика силумина, која већ производи специјалне легуре чија је годишња вриједност око 75 милиона долара – дозволите да упутим искрене честитке власнику компаније УНИПРОМ, господину Веселину Пејовићу за храбре пословне потезе; за инвестиције од преко 25 милиона еура у производне капацитете; а прије свега за нова радна мјеста у Комбинату алуминијума“ – казао је предсједник Владе.

Премијер Душко Марковић је рекао на свечаности да овдје, надомак Подгорице, црногорско друштво креира производ којим цијели свијет свакодневно тргује.

„Производ стандардизованог квалитета, који се котира на берзама од Лондона до Чикага и чија вриједност диктира потезе највећих глобалних корпорација. Данас, када свједочимо шестогодишњем здравом раду те производње, лакше је него икад рећи да алуминијска индустрија има још много тога да пружи Црној Гори“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер Душко Марковић је подсјетио да је на прошлогодишњем отварању фабрике алуминијских легура казао да није рационално гајити амбиције затварања савременог пута, од природног ресурса до финалног производа, у националним оквирима, али да јесте јесте и рационално и патриотски борити се да што већи дио тог пута пређемо сопственим снагама.

„Нових 25 милиона еура, материјализованих у двије нове фабрике, издижу крајњи производ црногорске алуминијске индустрије за степеницу више. Баш као што смо прошле године свједочили првом искораку - темељној промјени приступа, данас потврђујемо прави пут. Пут ка производњи финалних производа, која ће, када је досегнемо, бити коначни доказ трансформације наше индустрије у модерну развијену индустрију. Пет деценија традиције и лекција научених из бројних искушења, чак и неких ситуација које су нам изгледале безизлазне, али прије свега одлучност, преданост и инвентивност садашњег власника и менаџерског тима, обавезују све нас да се са посебном сензибилитетом и убудуће односимо према потенцијалу који носи производња алуминијума“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић на отварању фабрике билета УНИПРОМ КАП-а.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?