Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Симовић: Више праведности и одговорности у сектору шумарства и дрвопрераде

Објављено: 18.08.2020. 18:54 Аутор: МПРР
Потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић у оквиру радне посјете Пљевљима састао се са представницима сектора шумарства и дрвопрераде са којима је сагледавао стање, изазове и планове у овом сектору.

Сектор шумарства и дрвопрераде један је од ријетких који и у времену корона вируса биљежи значајан раст од 20%.

„Реформа система газдовања шумама која је у току донијеће више праведности и више одговорности и обезбиједити већу доступност дрвета, посебно за мање произвођаче. 

У досадашњем концесионом систему газдовања шумама локална самоуправа у Пљевљима остајала је без прихода од концесија, нових очекиваних радних мјеста, упркос значајним инвестицијама које су већ реализоване и које у будућности морају и биће покретач развоја локалне економије. То ће бити једина мјера успјеха сваког предузетника, и великог и малог, мјера одрживости тих пројеката, мјера односа према запосленима и мјера поштовања пореских обавеза према Општини и према држави“ казао је потпредсједник Симовић.

На састанку је наглашена неопходност даљег унапређења капацитета Управе за шуме, одговорнији однос концесионара према путној инфраструктури у руралним подручјима.

Указано је и на реално очекивање да ће већ покренути бројни развојни пројекти у Пљевљима допринијети пласману производа дрвопрерађивачког сектора.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?