Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић: У Бару се ради добро – тимски, посвећено и пројектно

Објављено: 19.08.2020. 23:06 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
„У Бару се ради добро – тимски, посвећено и пројектно. О томе свједоче бројни реализовани пројекти“, казао је потпредсједник Владе и министар пољопривреде Милутин Симовић на састанку са предсједником Општине Бар Душаном Раичевићем у оквиру радне посјете Бару.

„Чврсто и одлучно опредјељење Владе је развој као најбољи одговор на кризу и зато смо одржали све развојне пројекте, а Трећим пакетом Владиних мјера, планирани су бројни нови.

Посебан значај у овом Владином пакету вриједном 1,2 милијарде еура препознат је у Луци Бар, која представља нашу важну компаративну предност и зато је њен даљи развој неопходан и представља значајну претпоставку за реализацију бројних развојних пројеката. Развој ће донијети потребна квалитетна и боље плаћена нова радна мјеста.

Планирано нови развојни пројекти ће пружити нове бројне шансе за предузетничке искораке у бројним дјелатностима.

Сигуран сам да ће их вриједни и одлучни предузетници из Бара и цијеле Црне Горе препознати и искористити за свој и развој цијеле државе“, саопштио је потпредсједник Симовић.

Потпредсједник Симовић са предсједником Општине Раичевићем обишао је радове на Кући маслина и изразио задовољство реализацијом овога значајног објекта.

„Прије непуних 10 мјесеци започели смо изградњу Куће маслина у Бару, објекта који има вишеструки значај.

И производни и едукативни и туристички.

Овај савремено конципирани објекат има циљ да споји богату традицију и историју маслинарства на овим просторима, о којој свједоче стабла стара преко 2000 година, са изазовима времена у којем живимо и да буде подршка маслинарима за будуће изазове.

Због тога је Кућа маслина и својеврсно признање генерацијама маслинара за њихов труд и рад којим су одржали маслинарство кроз вјекове, али и одговорност садашњој и будућим генерацијама да његују и унапређују традицију маслинарства“, казао је потпредсједник Симовић.

„Кућа маслина је објекат који ће служити свим маслинарима у Бару, али ће бити и центар маслинарства цијеле Црне Горе. Пројекат који је најављиван дуги низ година, већ данас можемо да се увјеримо да добија препознатљиве обрисе. Користим прилику да се захвалим Влади Црне Горе и ресорном министарству на подршци коју су пружили Општини Бар, маслинарима, као и свим Старобаранима, за објекат који ће бити центар маслинарства и едукације, центар гдје ће се маслинари окупљати, дружити, размјењивати искуства, и мјесто на коме ће Старобарани и Барани дочекивати госте из других дјелова Европе и свијета. Уз захвалност потпредсједнику Владе за континуирану подршци пољопривреди, посебно маслинарству у Бару, круна те сјајне сарадње је пројекат Куће маслина која ће на понос свих нас бити изграђена већ средином новембра”, казао је предсједник Општине Душан Раичевић.

У оквиру посјете Бару потпредсједник се састао са представницима „Друштва маслинара Бар“ у Мркојевићима и Удружења маслинара „Антивари“ у Старом Бару.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?