Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић у Пљевљима: ЕПЦГ и РУП су симболи успјешне трансформације у компаније које доносе велику добит

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић саопштио је јутрос у Пљевљима да су тај град и водеће компаније које у њему послују – Рудник угља (РУП) и Електропривреда Црне Горе као власник рудника и Термоелектране – представљају симбол успјеха и трансформације у успјешне компаније које доносе велику добит.

„На правом смо мјесту, у просторијама Рудника угља Пљевља (РУП), мјесту које свједочи да можемо из једне тешке безизлазне ситуације сами, својим памећу и визијом ријешити проблеме и ићи снажним развојним кораком напријед“ – казао је Премијер на састанку са привредницима Пљеваља, руководиоцима водећих компанија које послују у том граду и челницима Општине.

На састанку је указано да је РУП до прије четири године био један од већих пореских дужника, а да је данас успјешна и стабилна компанија, која уредно измирује обавезе и која је у протекле три године остварила 22 милиона еура добити и развија се.

Предсједник Владе је подсјетио на тежак период у којем су се налазили и Електропривреда и Рудник угља и енергетски сектор Црне Горе у цјелини.

„Сада, када сагледам те резултате можемо да констатујемо да смо били мудри, храбри и одлучни и да имамо резултат. И што је најважније – то нам нијесу донијели међународни експерти ни стране компаније него наши људи“ – казао је Премијер.

Додао је да су у обје компаније покренути важни стратешки процеси попут валоризације потенцијала Комарнице те да је план да се у наредне четири године креира 700 милиона еура инвестиција у енергетски сектор.

„То није важно само за енергетски сектор него и за црногорску економију у цјелини. Стога честитам руководству ЕПЦГ на сарадњи, визији и досљедности на испуњавању економске политике Владе коју смо зацртали на крају 2016. и почетком 2017. године. Поносан сам на резултате које сте остварили на перспективи која је створена у енергетском сектору и цијелој Црној Гори“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић на састанку са пљеваљским привреднима и општинским челницима и руководством Електропривреде Црне Горе и Рудника угља Пљевља.

На састанку је било ријечи и о пројектима чија је реализација у току попут реконструкције путне инфраструктуре према Бијелом Пољу и границама са Србијом и Босном и Херцеговином као и о потенцијалим пројектима попут цементаре за коју постоји око 100 милиона тона лапорца као основне сировине.

Састанку је присуствовала и министарка економије Драгица Секулић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?