Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић најавио пројекте реконструкције свих путева ка Пљевљима: Учинићемо овај град доступнијим и перспективнијим

Премијер Душко Марковић честитао је руководству Пљеваља на челу са предсједником Општине Игором Голубовићем одличну комуникацију и сарадњу са Владом, консолидацију јавних финансија и најавио пројекте реконструкције свих путева који воде ка овом граду како би он био лакше доступан.

„Консолидација енергетског сектора даје велике бенефите у стратешком смислу. Зато смо на добром путу да, сређујући Рудник угља и еколошком ревитализацијом Термоелектране, ријешимо и најзначајније питање у Пљевљима – а то је загађење. То ће отворити очи и поглед цијелом граду, не само у смислу чистоће већ и у развојним перспективама. И са друге стране интензивно стварамо претпоставке за бољу доступност Пљеваља. Реконструише се пут ка граници са Босном и Херцеговином, у припреми је и друга фаза пројекта, започели смо радове на реконструкцији пута ка Републици Србији, већ је урађен дио ка Слијепач Мосту. План је да идемо и у озбиљну реконструкцију пута ка Ђурђевића Тари. Када то направимо отворили смо Пљевља према окружењу и квалитетно повезали овај град унутар наше земље, учинити га добрим и перспективним мјестом за живот. У прилици смо да све ово претворимо у реалност“ – казао је Премијер на састанку.

Предсједник Владе је поздравио одличне резултате локалне власти на консолидацији јавних финансија као кључном услову за стварање нове вриједности и побољшања живота грађана.

„Нема никаквих прилика за развој ако не стабилизујете локалне финансије односно општински буџет. Ви сте на томе направили озбиљан резултат“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић на састанку са руководством Пљеваља.

Састанку су присуствовали министарка економије Драгица Секулић, предсједник Скупштине општине Мерван Авдовић, потпредсједник Општине Драгиша Сокић и главни администратор Општине Пљевља Зоран Радошевић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?