Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић: У Пљевљима очекујем даљи напредак и развој, нова радна мјеста, пуну валоризацију потенцијала за квалитет живота људи

Премијер Душко Марковић завршио је данашњу радну посјету Пљевљима изражавајући задовољство напретком у овом граду и констатацијом да у наредних неколико година у Пљевљима очекује даљи развој у у туризму, енергетици, пољопривреди, нова радна мјеста, љепши и чистији и пуну валоризацију неспорног природног потенцијала за квалитет живота људи.

Изразивши задовољство сарадњом са локалним руководством на пројектима развоја, што је потврђено и на данашњем састанку, предсједник Владе је изнио податке о пројектима који се реализују у овом тренутку.

„Желим да обавијестим грађане Црне Горе, а наравно прије свега Пљеваља, да се у овом тренутку у Пљевљима преко Управе јавних радова за развој капиталне путне инфраструктуре, прије свега регионалне која приближава Пљевља другим дијеловима Црне Горе али и свом непосредном окружењу, троши око 34,5 милиона еура. Управа за јавне радове је овдје закључила уговоре вриједне око 19 милиона еура, а већ је потрошено шест милиона“ – казао је премијер на крају посјете.

Предсједник Владе је подсјетио на стабилизацију енергетског сектора у цјелини оцијенивши да је то подигло Рудник угља у озбиљан енергетски комплекс који је остварио у ове три године преко 22 милиона еура профита и обезбиједио добре и сигурне плате за преко 830 запослених у Руднику угља из ове општине.

Када је о перспективи Пљеваља ријеч премијер Душко Марковић је подсјетио да је закључен уговор и да ускоро започиње еколошка реконструкција Термоелектране вриједна више од 54 милиона еура. Казао је да она неће само оснажити наш енергетски сектор и обезбиједити стабилност енергетског напајања него ће за Пљевљаке значити нови квалитет живота рјешавајући једно од најтежих еколошких питања у земљи. Нови пројкат ће, казао је премијер, омогућити и топлификацију Пљеваља и на тај начин ријешити то тешко еколошко питање и створити претпоставке за развој у пуном смислу пољопривреде, туризма и других дјелатности.

„Дакле у наредних неколико година у Пљевљима очекујемо даљи развој у свим секторима: у туризму, енергетици, пољопривреди. Овдје очекујемо нова радна мјеста, очекујемо љепши и чистији простор у Пљевљима и пуну валоризацију неспорног природног потенцијала за квалитет живота људи који живе на овом простору“ – закључио је предсједник Владе Душко Марковић на крају радне посјете Пљевљима.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?