Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Симовић: У Мојковцу се ради одговорно и домаћински

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

“У Мојковцу ради одговорно и домаћински. Општински буџет се реализује планираном динамиком, и у условима пандемије“, оцијенио је данас потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја мр Милутин Симовић на састанаку са локалном руководством на челу са предсједником Општине Ранком Мишнићем.

Током данашње радне посјете Мојковцу, Симовић и Мишнић посјетили су Агро бизнис центар у том граду.

„Констатовали смо да теренски рад и стална комуникација са произвођачима дају резултате. Предузећемо додатне напоре да убрзамо административне процедуре“, казао је Симовић.

У наставку посјете представници Владе и Општине обишли су локације на којима се реализује пројекат уређења корита ријека Руднице и Таре. „Ријеке су наше благо о којем се морамо старати одговорно и трајно. Покренули смо бројне пројекте очувања и уређења ријека и рјечних корита финансиране из бесповратних фондова, Глобалног фонда за животну средину и Специјалног фонда за климатске промјене, које реализујемо са Свјетском банком“, подсјетио је потпредсједник Владе.

Симовић је у Мојковцу обишао новоизграђени погон за прераду живинског меса Мироја Зејака у Подбишћу, једног од бројних успјешних корисника програма бесповратне подршке инвестицијама. И овај пројекат, како је казао Симовић, потврђује да издашни програми бесповратне подршке представљају велику развојну шансу и за произвођаче и за предузетнике. „Данас имамо хиљаде успјешних корисника широм Црне Горе у свим секторима“, казао је Симовић.

Симовић је обишао и породично газдинство Ћорића у Жарима, које је корисник подршке кроз програм који Министарство реализује у сарадњи са Међународним фондом за развој пољопривреде – ИФАД, као и водовод Прошћење изграђен у оквиру истог пројекта.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?