Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у Котору: Пуна подршка општинском руководству на развојним и другим пројектима, градиће се станови за медицинске раднике

Премијер Црне Горе Душко Марковић пружио је поподне у Котору локалном руководству пуну подршку Владе на наставку валоризације туристичких ресурса и реализацији развојних пројеката и комуналне инфраструктуре, док је на састанку са директорима которских медицинских установа изразио спремност на даља техничка унапређења и стамбено збрињавање медицинских радника у сарадњи са локалном самоуправом.

Предсједник Општине Котор Жељко Апрцовић детаљно је представио предсједнику Владе пројекте на којима ради локална самоуправа. Међу осталима ријеч је о гранту од 9 милиона еура за извођење радова на канализационом систему отпадних вода у Перасту и Рисну, градњи новог цјевовода вриједног више од три милиона еура за Муо, Прчањ и Столив, преузимању након 10 година преговора Ватерполо-пливачког клуба „Приморац“, валоризацији Старог затвора његовим претварањем у умјетнички Хаб – у сарадњи са Министарством културе и дигитализацији биоскопа – у сарадњи са Министарством културе и Филмским центром Црне Горе.

Премијер Душко Марковић оцијенио је рад локалне самоуправе у Котору изузетно успјешним рекавши да је услов за то што је општинска власт, састављена добрим дијелом од младих људи, показала да, има визију и оперативне способности како да ту визију претвори у вриједност за грађане.

„Котор је брзо успио да надокнади дио заостајања до којег је дошло за вријеме претходне власти. Град је слободно је продисао и вратио се на позиције наших темељних вриједности заједничког суживота и антифашизма. Ви сте показали да се за кратко вријеме могу покренути значајни развојни пројекти, поготово они који имају шири значај за црногорску економију и који кореспондирају са Владиним политикама прије свега у туризму“ – казао је предсједник Владе.

Жичара Котор – Ловћен и Ђаловића пећина

На састанку су детаљно анализирани сви пројекти у граду при чему је предсједник Владе посебан акценат ставио на завршетак базена, спортско-рекреативни центар, питање отпадних вода у Перасту и Рисну те пројекат жичаре Котор – Ловћен.

„О тој жичари се причало деценијама као што се причало и о Ђаловића пећини. Цртале су се слике. Ми смо у три године покренули тај пројекат. Тамо је већ пуштен у саобраћај пут, раде се визиторинг центар и базна станица. Тако желим и да почне реализација пројекта жичаре и да те двије будуће туристичке атракције буду повезане кроз заједничку понуду“ – казао је предсједник Владе.

Састанку су присуствовали министарка економије Драгица Секулић, предсједник Скупштине општине Котор Јово Суђић, потпредсједници Општине Соња Сеферовић и Ненад Вукадиновић, главна администраторка Општине Милена Кашћелан, секретар Секретаријата за локалне приходе, буџет и финансије Иво Магуд и директор Комуналног предузећа Котор Милан Поповић.

Са љекарима о даљем унапређењу здравства и становима

Премијер Душко Марковић разговарао је и са челним људима которског здравства о здравственом систему Црне Горе и посебно Котора.

Директори Опште болнце Давор Кумбуровић, Болнице „Васо Ћукович“ у Рисну Владо Поповић, Специјалне болнице за психијатрију Пеђа Абрамовић и Дома здравља Игор Кумбуровић оцијенили су на састанку да су се црногорски здравствени систем и држава у цјелини квалитетно и одговорно суочили са пандемијом коронавируса.

На састанку су размотрене различите потребе которског здравственог система. С тим у вези предсједник Владе је указао на значајно повећање средстава која се из буџета издвајају за здравство – повећање више од 50 милиона еура у три године, те да је Влада била издашна у осавремењавању здравствених установа и финансирању даље едукације медицинског кадра.

Премијер је исказао спремност да Влада у сарадњи са Општином Котор и медицинским установама у граду предузме даље кораке на унапређењу которског здравства. С тим у вези на састанку је било ријечи и о конкретним рјешењима да Влада и Општина Котор заједничким улагањима обезбиједе стамбени простор за медицинске раднике у Котору..

„Наш циљ је да да задржимо квалитетне људске ресурсе и омогућимо им да остану у Црној Гори“ – казао је премијер Душко Марковић на састанку са руководицима которских здравствених установа.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?