Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Симовић у Никшићу: Црна Гора је јака, сигурна и отпорна на све пријетње и лоше намјере

Објављено: 27.08.2020. 17:22 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
„Црна Гора је јака и одлучна! Изградили смо институције које грађанима гарантују сигурност и отпорност на ове и све друге пријетње и лоше намјере, без обзира са које адресе долазиле“, поручио је данас из Никшића потпредсједник Владе Милутин Симовић.

„Изградили смо институције које служе грађанима и гарантују напредак. Институције које гарантују стабилност, услове за развој, за дијалог и толеранцију, за међунационални склад и разумијевање, за наставак европског пута Црне Горе, или најкраће - услове за НАПРЕДАК и грађана и наше државе”, казао је Симовић током обраћања приликом отварања нових пословних просторија у Дому револуције у Никшићу.

Дом револуције 

Говорећи о овом објекту и напорима на његовој валоризацији, Симовић је подсјетио да је објекат Дома револуције, започет прије четири деценије, због својих габарита и стања у коме се налазио, представљао је несавладив проблем, али да се одговорно и домаћинско руководство Општине Никшић, након успјешног консолидовања локалних финансија и реализације бројних капиталних градских инфраструктурних пројеката, одлучно се ухватило у коштац и са овим вишедеценијским изазовом.

„Данас сви заједно свједочимо резултатима. Уз подршку Владе, савремено је уређен и опремљен простор око објекта, изграђени паркинзи, а у партнерству са предузетницима до сада је реконструисано 1.900 м2 пословних простора, у којима је до данас отворено 70 нових радних мјеста. Уговорена је реконструкција још 1.800 м2 у којима ће ускоро бити отворено још 80 нових радних мјеста. Поред тога, ове године ће почети радови на уређењу простора за пресељење ТВ Никшић. Влада и локална самоуправа заједнички стварају претпоставке за проширење капацитета Технополиса у овом објекту, са новим лабораторијама, дигиталним и другим иновативним садржајима“, казао је у свом обраћању потпредсједник Владе.

У пројекат реконструкције и оживљавања Дома револуције до сада је инвестирано преко 1.500.000 еура, а уговорене инвестиције вриједне су још 4 милиона еура. Општина Никшић од закупа већ остварује годишњи приход од 100.000 еура. 

Црна Гора се успјешно суочава са свим изазовима

„Све ово јасно говори да се ради о одрживом и успјешном пројекту, чија реализација најбоље свједочи како се дугогодишњи велики изазов и проблем одлучним и одговорним односом може претворити у реалну развојну шансу. Шансу која је, већ данас с правом можемо рећи, у пуном замаху реализације. Једнако тако, живимо у времену пандемије корона вируса, која је широм планете поред тешких здравствених, донијела и велике економске изазове. Ми у Црној Гори се одговорно суочавамо са тим изазовом, али истовремено га доживљавамо и као својеврсну шансу за развој и као подстицај за нове домете наше економије. Домете који треба да поново обезбиједе високе стопе економског раста. Наш циљ је не само да сачувамо постојећа, већ и да отворимо бројна нова радна мјеста. Пут за то је исти као и код овога пројекта чијој реализацији данас свједочимо – одлучност, прегалаштво и визија, уз партнерство Владе, локалне самоуправе и вриједних предузетника“, поручио је Симовић.

„Поред свих ових изазова, свједочимо још и покушају изазивања политичке нестабилности. То је посљедња ствар која је сада потребна и грађанима и нашој економији. Овом приликом желим да јасно саопштим – Црна Гора је јака и одлучна! Изградили смо институције које грађанима гарантују сигурност и отпорност на ове и све друге пријетње и лоше намјере, без обзира са које адресе долазиле“, поручио је Симовић.

Одговорили повјерењу грађана Никшића, настављамо заједно

Говорећи о резултатима постигнутим у Никшићу, казао је да су посљедњих неколико година, једнако и урбани дјелови Никшића и приградски и рурални, попримили су нову слику, која говори о посвећености, одлучности и одговорности. 

„То је била наша обавеза и наш одговор на мандат повјерења који су нам дали грађани Никшића. Сигуран сам да ћемо убрзо заједно свједочити новим искорацима и новом напретку, сви заједно на добробит нашег Никшића, Никшићана и цијеле Црне Горе“, казао је потпредсједник Симовић.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?