Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер пустио у рад водовод у бјелопољском селу Затон: Сјевер мора бити мотор стабилне, сигурне, модерне, европске Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић данас је свечано пустио у рад водовод до бјелопољског села Затон и том приликом поручио да ће Влада наставити са капиталним инвестицијама у Сјеверни регион, али и са активностима за бољи живот грађана, те да Сјевер мора бити мотор стабилне, сигурне, модерне, европске Црне Горе.

„Ми заиста радимо у ове три године велике пројекте на Сјеверу Црне Горе и у цијелој Црној Гори. А Бијело Поље је у центру нашег стратешког развоја, капиталног развоја. Али нам то ништа не значи ако нам људи на својим имањима у својим кућама пате и немају услове за основне своје потребе. А вода је основна потреба. Ви у Затону не бисте били срећни ни са почетком рада жичаре на Сињајевини нити са Ђаловића пећином и тим великим бјелопољским и црногорским потенцијалом да нијесте добили или да немате воду овдје. Као што нећете бити срећни ако у Бијелом Пољу не уредимо сваку школу, не уредимо сваки здравствени објекат, не обезбиједимо да ученици имају добре услове у учионицама, да грађани имају добру здравствену заштиту, да имамо свуда воде, да су нам уређени паркови, да су нам уређена дјечја игралишта… Дакле, капиталне инвестиције ништа не значе ако не омогућимо комфоран живот становницима на том простору. Капитална инвестиција доноси вриједност, новац, квалитет живота мора бити надомјештен нашим активностима на овим питањима“– казао је Премијер.

Предсједник Владе је рекао да на Сјеверу морају бити настављени овакви пројекти.

„Са овим инвестицијама, морамо да појачамо наш инвестициони замах на Сјеверу, морамо да заинтересујемо младе људе да остану не само да раде него да лијепо живе. Дакле Сјевер мора бити мотор стабилне, сигурне, модерне, европске Црне Горе“ – казао је премијер Душко Марковић окупљеним мјештанима.

Премијер се захвалио грађанима на заједништву и солидарности.

„Важно је да смо заједно. Нити може Влада нити може Општина посебно, нити могу Влада и Општина заједно ако немамо подршку грађана и разумијевање. Данас овдје видим заједништво, снагу и солидарност“ – казао је предсједник Владе Душко Марковић.

У име мјештана Премијеру се захвалио в.д. предсједника МЗ Затон Марко Дангубић: „Данашњи дан, 28. август, остаће уписан великим словима као значајан датум када се ријешило једно од вишедеценијских инфраструктурних питања о којем су генерације маштале и сањале. Желим да изразим дубоку захвалност Влади Црне Горе на челу са предсједником Душком Марковићем који су одвојили око 600.000 еура да се овај капитални пројекат реализује. Велико хвала од срца“ – казао је предсједник МЗ Затон.

Рок за завршетак комплетног пројекта 11 км дуге водоводне мреже према бјелопољским селима планиран је за посљедњи квартал ове године. У оквиру пројекта требало би да буде изграђен преко Лима челични мост дужине 92 м који би носио водоводне цијеви.

Са предсједником Владе у Затону су били директор Управе радова Решад Нухоџић и предсједник Општине Бијело Поље Петар Смоловић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?