Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер гласао: Ово је дан када ће Црна Гора одлучити да иде напријед, снажно путем развоја, у ЕУ и НАТО-у и сигуран дом за сваког грађанина

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић гласао је јутрос у 09:00 сати на парламентарним изборима и поручио да су грађани слободни да изађу на изборе и оцијенио да је данас дан у којем ће Црна Гора одлучити да иде напријед.

„Прије свега желим да овај дан буде празник демократије у Црној Гори, да грађани Црне Горе слободно изразе своје политичко увјерење, да одлуче ко ће их представљати у наредне четири године. Ово је и дан када ће Црна Гора одлучити да иде напријед, снажно путем свог економског и укупног развоја – Црна Гора чланица Европске уније, поуздана чланица НАТО-а, дакле, Црна Гора која ће бити сигуран и безбједан дом за сваког њеног грађанина и сваку његову породицу“ – казао је Премијер.

Предсједник Владе Душко Марковић је додао да је предизборна кампања прошла и да данас треба да препустимо грађанима да слободно, без притиска одлуче својом вољом ко ће их представљати у наредне четири године. Вјерујем да ће данас побиједити слободна, независна, демократска и просперитетна Црна Гора.

На питање новинара да ли има информација о могућности инцидената Премијер је рекао да је као предсједник Владе у редовном контакту са сектором безбједности, да је ситуација стабилна и да не очекује никакве безбједносне ризике.

„Неке политичке странке покушавају и даље да држе тензије као вид притиска на гласаче. Вјерујем да ће у току данашњег дана одустати од таквог свог сценарија јер је Црној Гори потребно да на изборни дан грађани слободно, самостално, својом вољом одлуче ко ће их представљати у наредне четири године. Не очекујем инциденте, не очекујем нестабилност. Ако их буде институције знају шта треба да ураде у том случају. Желим грађанима да пошаљем поруку да су безбједни, да су сигурни, да слободно изађу на биралишта, да у својим кућама сачекају коначне резултате које ће објавити Државна изборна комисија. А онда ко побиједи нека му је срећно и нека преузме одговорност за вођење државе у наредне четири године“ – казао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић одговарајући на питања новинара након гласања.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ВИДЕО YОУТУБЕ:


Изјава након гласања: хттпс://yоуту.бе/Лq2ЛП2СјУЗс

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?