Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кризни медицински штаб у Никшићу: Сви ЦОВИД-19 пацијенти збринути, здравствени систем функционише у пуном капацитету, грађани морају да поштују мјере

Директор Клиничког центра Црне Горе др Јевто Ераковић и представници Кризног медицинског штаба др Нермин Абдић и др Хасиб Лукач обишли су касно синоћ медицинске установе у Никшићу и саопштили након обиласка да су ријешени проблеми изазвани наглим великим приливом ЦОВИД-19 позитивних пацијената, да здравствени систем Црне Горе функционише у пуном капацитету, али да грађани морају да поштују епидемиолошке мјере и тако смање ширење вируса.

„Увјерили смо се у сјајну организацију никшићке болнице, у стручност доктора и средњег медицинског кадра и видјели смо да су сви пацијенти који су данас захтијевали хоспитализацију и хоспиталозовани, и још је остало слободних мјеста. Здравствени систем Црне Горе је вечерас још једном показао да може да функционише на прави начин и да ће сваки евентуални будући прилив пацијената у никшићку болницу бити растерећен смјештањем пацијената у друге здравствене установе. Међутим, ово је велико упозорење и аларм за све грађане Никшића који колико од сјутра морају да промијене обрасце понашања. Никшић је у опасној ситуацији и само одговорношћу грађана Никшића можемо избјећи теже посљедице“ – казао је др Ераковић након обиласка болнице поновивши још једном апел грађанима да се придржавају прописаних мјера.


Директор Опште болнице Никшић др Илија Ашанин казао је да је јучерашњи дан показао да сви морамо да придамо пажњу поштовању епидемиолошких мјера.

„Болница је одговорила ситуацији у којој се нашла, сви су смјештени хоспитализовани и све се добро осјећају. Апелујем да се поштују мјере“ – казао је др Ашанин. Посебно је упозорио да је већина јучерашњих пацијената изузетно млада.


Др Душка Милатовић, начелница Инфективног одјељења Опште болнице Никшић је изјавила да је јучерашњи дан у Никшићу био веома буран, да је много људи долазило на прегледе, али да су на крају сви збринути.

„Моја сугестија грађанима је да обрате пажњу на мјере НКТ-а, на своје понашање у смислу да буду мање у прилици да се заразе коронавирусом. Морамо сви скупа да радимо на томе да се смањи број и да се људи излијече“ – казала је др Милатовић.


Тим љекара обишао је и Специјалну болницу за плућне болести Брезовик у коју је јуче смјештен дио пацијената у којој има још слободних мјеста за евентуалне нове ЦОВИД-19 пацијенте.

Др Јевто Ераковић је саопштио да је Клинички центар Црне Горе одлучио да одмах уступи један мобилни дигитално рендген апарат никшићкој болници како би сви пацијенти којима је потребно снимање плућа могли да буду на вријеме третирани.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?