Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Инспекције појачале контроле поштовања епидемиолошких мјера, концентрисати се на Беране, Никшић и Подгорицу

Оперативни штаб за инспекцијске послове Националног координационог тијела за заразне болести (НКТ) констатовао је данас на сједници да су надлежни инспекцијски органи на државном и локалном нивоу током протекла четири дана појачали контролу поштовања епидемиолошких мјера што потврђује и чињеница да је само у протекла три дана у Подгорици обављено више од 150 инспекцијских контрола у којима је изречено више од 20.000 еура новчаних казни.

На сједници, којој је присуствовао предсједник НКТ Милутин Симовић, закључено је да посебну пажњу треба усмјерити на општине Беране и Никшић и на Главни град Подгорицу јер те три средине у овом тренутку представљају највећи епидемиолошки изазов.

Инспекцијске контроле су показале висок степен поштовања епидемиолошких мјера у институцијама и привредним субјектима, да је побољшан ниво поштовања мјера у средствима јавног саобраћаја, те да је недопустиво низак ниво поштовања мјера на отвореном и у угоститељским објектима.

У петак, суботу и недјељу је широм Црне Горе извршено 445 контрола поштовања епидемиолошких мјера у туризму и угоститељству. Издати су прекршајни налози у висини од 23.200 еура.

У протеклих седам дана контролисано је стотину возила која обављају међуградски и међународни превоз као и превоз запослених. Девет возача је због непоштовања епидемиолошких мјера кажњено. Износ изречених казни је 900 еура.

Поновљена је потпуна спремност свих надлежних инспекција са државног нивоа на даље појачано дјеловање у складу са одлуком НКТ-а, и исказано очекивање снажне подршке са локалног нивоа.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?