Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и француска амбасадорка Тудик: Црна Гора је за кратко вријеме урадила пуно посла

Објављено: 22.09.2020. 19:15 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Црна Гора је за кратко вријеме урадила пуно – постала је пуноправна чланица НАТО-а, отворила сва преговарачка поглавља у преговорима са ЕУ и најближа је чланству у Европску унију, казао је предсједник Владе Душко Марковић који је примио у опроштајну посјету амбасадорку Француске Кристин Тудик.

„На том путу државне еманципације и трансформације друштва имали смо подршку Француске. Желим да Вам захвалим на укупној помоћи Француске, а која је посебно била значајна у области одбране, владавине права, образовања“, казао је предсједник Марковић.

Похваливши билатералне односе између држава, премијер Марковић је казао да постоји простор за њихово даље снажење, посебно у области економије. Иако је, због пандемије коронавируса, економска ситуација свуда у свијету изазовна, власти треба да буду посвећене њеном опоравку и јачању у циљу обезбјеђивања бољег и квалитетнијег живота грађана.

Саговорници су се сагласили да је будућност Црне Горе у Европској унији те исказали наду ће да будућа Влада бити посвећена остварењу овог спољнополитичког циља.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?