Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кризни медицински штаб посјетио Беране: Здравствени систем ЦГ помаже и помагаће колико год буде потребно беранској болници

Здравствени систем Црне Горе помаже и помагаће и убудуће колико год буде потребно Општој болници у Беранама у борби са коронавирусом, саопштено је у Беранама након састанка представника Кризног медицинског штаба Националног координационог тијела за заразне болести са кризним општинским тимом и колегијумом болнице.

Др Вујица Љубић, који мијења директора болнице, саопштио је да се тренутно у болници лијечи 65 пацијената који су позитивни на коронавирус и да их је око 80 одсто зависно од кисеоничне потпоре, док је десет животно угрожено.

„Са кадровским потенцијалом тренутно баш не стојимо сјајно, имамо четири интернисте који дежурају, два инфектолога су на боловању због болести Цовид, али уз помоћ колега из которске болнице успијевамо да премостимо ову ситуацију“ – казао је др Љубић.

Шеф Кризног медицинског штаба др Нермин Абдић најавио је сву потребну помоћ беранској болници.

„Оно што сам имао прилику са својим колегама да видим у Општој болници у Беранама је да влада једа заиста колегијалан, високо професионалан и посвећен однос свих здравствених радника у овој здравственој установи и користим прилику да им се захвалим на посвећеном и професионалном раду. … Исказали смо пуно разумијевање за услове у којима колеге у беранској болници раде и пружићемо сву неопходну и кадровску и сву другу помоћ уколико буде потребно колегама да се ова ситуација која јесте у беранској болници тешка, не могу рећи да је драматична, ријеши на најбољи могући начин“ – казао је др Абдић, након разговора са колегијумом љекара Опште болнице Беране.

Др Абдић је апеловао на грађане, посебно Берана, да поштују епидемиолошке мјере – да носе заштитне маске, држе физичку дистанцу и одржавају личну хигијену.

„На тај начин ће најбоље превентивно дјеловати на овај вирус. Јер и наше колеге у Беранама и сви здравствени радници у Црној Гори лијече само посљедице“ – казао је шеф Кризног медицинског штаба др Нермин Абдић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/МРКyФ2СЈгМQ

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмQУМхим
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?