Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кризни медицински штаб у Бијелом Пољу: Болница функционише одлично, због обима ЦОВИД-19 инфекције у Беранама бјелопољска болница додаје још 20 Цовид кревета

Општа болница у Бијелом Пољу, чије је функционисање Кризни медицински штаб Националног координационог тијела за заразне болести оцијенио веома професионалним, добила је задатак да, с обзиром на епидемиолошку ситуацију у Беранама, већ током дана или сјутра прошири капацитете за још 20 кревета са кисеоничком потпором како би била спремна да прихвати евентуални повећани број ЦОВИД-19 позитивних пацијената.

Директорица болнице Бисерка Булатовић рекла је да је у болници тренутно 17 цовид пацијената, и да се за четири пацијента чекају резултати ПЦР теста.

„Сви пацијенти на одјељењу су доброг општег стања и са средње благом клиничком сликом“ – казала је др Булатовић.

Шеф Кризног медицинског штаба др Нермин Абдић је казао након посјете болници да се увјерио да у овој медицинској установи одговорно и савјесно ради тим врсних професионалаца, да је болница кадровски потпуно екипирана и да се пацијенти у Општој болници у Бијелом Пољу лијече у потпуности по протоколима Свјетске здравствене организације.

„Менаџмент Опште болнице у Бијелом Пољу је добио задатак од Кризног медицинског штаба да колико је данас током дана или сјутра прошири своје капацитете за још 20 постељних мјеста са кисеоничком потпором за случај да буде потребе за смјештај још пацијената са ЦОВИД инфекцијом“ – казао је др Абдић.

Директор Кризног медицинског штаба је рекао да је иницирана боља сарадња болнице са домовима здравља како би били активирани стационари у којима пацијенти могу да примају терапију.

„Задовољан сам стањем у Општој болници у Бијелом Пољу и ту смо да прије свега дамо пуну подршку колегама у овој здравственој установи и у име Кризног медицинског штаба све оно што буде потребно и што су њихови захтјеви апсолутно ћемо у смислу пружања што боље здравствене заштите и у Бијелом Пољу и у свим оним општинама које гравитирају ка Бијелом Пољу пружити у пуном капацитету“ - казао је шеф Кризног медицинског штаба др Нермин Абдић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?