Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кризни медицински штаб: Прегледи пацијената са симптомима ЦОВИД19 у домовима здравља

Сви домови здравља у Црној Гори опремљени су и кадровски и технички и у пуном капацитету обављају у ЦОВИД амбулантама прегледе пацијената са симптомима инфекције коронавирусом што потврђује и чињеница да је јуче у домовима здравља широм државе прегледано више од двије и по хиљаде пацијената. Кризни медицински штаб стога позива грађане да се, у циљу растерећивања општих болница и Клиничког центра Црне Горе (КЦЦГ), у свим случајевима сумње на инфекцију коронавирусом јављају и то правовремено на прегледе у домове здравља. ЦОВИД тимови у домовима здравља доносе након сваког прегледа одлуку о томе да ли се пацијент упућује у болницу или на кућно лијечење.

Шеф Кризног медицинског штаба др Нермин Абдић и директор Дома здравља Подгорица Доц др Небојша Каварић данас су на састанку са директорима домова здравља из цијеле Црне Горе констатовали висок ниво примарне здравствене заштите и договорили још тјешњу сарадњу домова здравља са болницама и КЦЦГ како не би долазило до преклапања прегледа.

Посебно је истакнут квалитетан и посвећен рад педијатара што је резултирало, између осталог, и ниским нивоом инфекције међу дјецом.

Ради растерећивања домова здравља суспендовани су до даљег консултативни специјалистички прегледи који су обављани у установама примарне здравствене заштите.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?