Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Наставак подршке Владе изградњи сеоске инфраструктуре у Шавнику

Министарство пољопривреде и руралног развоја је и ове године, у сарадњи са Међународним фондом за развој пољопривреде (ИФАД), наставило са улагањем значајних средстава у побољшање руралне инфраструктуре у општини Шавник. 

У току је асфалтирање 7,70 км у МЗ Дужи, вриједности око 360 хиљада еура, и то двије дионице: у селу Дубровско дужине 4,40 км и у селу Дужи дужине 3,30 км, што има велики значај, како са аспекта доприноса развоју пољопривреде, тако и развоја туризма у Општини Шавник. Унапређењем путне инфраструктуре, уз природне и амбијенталне услове, посебно имајући у виду да се села Дужи и Дубровско налазе на падинама заштићеног подручја Парк природе ,,Драгишница и Комарница“, отварају се могућности за развој руралног туризма, што ће у паралелном развоју са пољопривредом допринијети јачању економског развоја општине Шавник. Осим наведеног, модернизација овог путног правца, у крајњем ће допринијети јачању саобраћајне повезаности општине Плужине и Шавник.

Кроз овај пројекат је до сада асфалтирано 2,70 км сеоских путева у двије мјесне заједнице и то: у МЗ Баре 2 км, и у МЗ Боан двије дионице укупне дужине 700 м.

Укључујући протекле двије године, поред 10,40 км сеоских путева вриједности од преко 600 хиљада еура, Министарство пољопривреде и руралног развоја је само кроз овај пројекат, у сарадњи са општином Шавник, уложило средства и у двије инвестиције за водоснабдијевање у МЗ Бијела, вриједности од скоро 200 хиљада еура, што чини укупна улагања од преко 800 хиљада еура у развој руралне инфраструктуре у протеклом периоду у општини Шавник.

Ови инфраструктурни пројекти, уз издашне мјере бесповратне подршке Министарства пољопривреде и руралног развоја вриједним домаћинима и предузетницима, допринијеће даљем развоју пољопривреде и унапређењу квалитета живота у Шавнику.

ПР Служба Министарства пољопривреде и руралног развоја
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?