Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио делегацију Црногорског вијећа Србије: Пуна подршка очувању црногорског идентитета

Предсједник Владе Душко Марковић примио је делегацију Црногорског вијећа – кровне организације црногорских исељеника у Републици Србији.

Делегација, у саставу замјеник предсједника Вијећа Драгољуб – Гаго Марковић, предсједник Удружења Црногораца Новог Сада Божидар Марковић, предсједник Националне заједнице Црногораца из Београда Мирко Зечевић и предсједник удружења Црногораца југоисточне Србије Милош Паовић, захвалила се Влади на досадашњој помоћи и представила Премијеру реализоване активности на очувању националног и кулутурног идентитета Црногораца у Србији и на даљем учвршићвању веза за матичном државом.

На састанку је констатовано да добросусједство као једна од стратешких политика Црне Горе оставља нашој дијаспори у сусједним земљама широк оквир за очување црногорског идентитета, те конструктивно дјеловање уз лојалност државама чији су грађани.

Представници Вијећа исказали су неопходност оснивања и организовања црногорских културних центара у Србији. Премијер је подржао идеју о отварању културног центра Црне Горе у Републици Србији и остале планиране активности Црногорског вијећа чији је циљ очување националне свијести и идентитета Црногораца у Србији.

„Црна Гора ће активно подржати црногорску заједницу у Србији у пројектима чији је циљ очување и његовање црногорсаког идентитета уз поштовање државе Србије“ – казао је премијер Душко Марковић.

Састанку је присуствовао и директор Управе за дијаспору Предраг Митровић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?