Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић са представницима угоститеља: Пронаћи рјешења која ће бити цјелисходна и неселективна; нова власт креирала однос непоштовања наредби

Предсједник Владе Душко Марковић и представници Удружења угоститеља сагласили су се данас на састанку да треба одложити најављено једнострано отварање угоститељских објеката у градовима у којима је њихов рад из епидемиолошких разлога забрањен, а да НКТ до прексјутра сагледа здравствено-безбједносни и економски ефекат важећих мјера.

На састанку је оцијењено да су угоститељи у великој мјери одговорно поштовали прописане мјере, те да угоститељски објекти нијесу примарни узрок повећања броја инфицираних коронавирусом.

Премијер Марковић је указао да је Влада у протеклих осам мјесеци суочавања са пандемијом успјела да обезбиједи функционисање здравственог система, редовна и додатна издвајања за зараде и награде здравствених радника, као и све потребне препарате и медицинску опрему. Паралелно, субвенције привреди и запосленима премашиле су 50 милиона еура.

„Не треба само угоститељи да сносе посљедице у ситуацији у којој се инфекција није раширила у угоститељским објектима, већ је до ње дошло грубим кршењима на другим мјестима, посебно у оквиру вјерских окупљања и обреда“ – казао је Премијер.

Оцијењено је да је осим реакција из Управе полиције, изостало одговорно и професионално поступање многих других институција, које имају законску обавезу да санкционишу прекршаје и кривична дјела против јавног здравља.

„Нажлост, неприхватљиво је и опасно и понашање појединих представника нове парламентарне већине, црквених великодостојника и дијела здравствених радника. Политички прваци нове власти, заједно са дијелом свештенства СПЦ, осим организовања вјерско-политичких окупљања, и у јавности су креирали однос непоштовања наредби и мјера НКТ, што је директно угрозило здравље грађана“ – казао је Премијер.

Са састанка је упућен позив вјерским заједницама да обуставе сва вјерска окупљања и обреде.

Влада ће до посљедњег тренутка свог техничког мандата исказивати пуну спремност да настави да субвенционира дјелатности које трпе штету због мјера против ширења коронавируса.

Састанку са представницима удружења угоститеља присуствовали су потпредсједник Владе Милутин Симовић, министри финансија Дарко Радуновић и економије Драгица Секулић те представници Института за јавно здравље проф. др Драган Лаушевић и др Сенад Бегић, директор Дома здравља Подгорица доц. др Небојша Каварић, предсједник Привредне коморе Црне Горе Властимир Голубовић и предсједник Одбора туризма и угоститељства ПКЦГ Ранко Јововић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?