Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НКТ: Угоститељски и услужни субјекти раде од 07:00 – 18:00, забрана напуштања објекта становања 19:00 – 05:00

Национално координационо тијело за заразне болести (НКТ) одлучило је данас, на сједници којом је предсједавао предсједник др Кенан Храповић, да скрати за два сата вријеме рада угоститељских и услужних субјеката и да за толико продужи период забране напуштања објеката становања.

Због изузетно сложене епидемиолошке ситуације НКТ је на предлог Института за јавно здравље Црне Горе одлучило да скрати радно вријеме угоститељских и услужних дјелатности са садашњих 07:00 – 20:00 на 07:00 – 18:00, и продужи примјену мјере забране напуштања објекта становања са садашњих 21:00 – 05:00 на 19:00 – 05:00 наредног дана. Мјере ће се примјењивати од сриједе, 25. новембра 2020. у 00:00 до 8. децембра до када се продужава и примјена мјера донијетих 13. новембра.

Национално координационо тијело за заразне болести је, сагледавајући епидемиолошку ситуацију са једне стране и економску са друге и овог пута донијело добро одмјерене мјере са циљем да оне у најмањем могућем обиму погоде грађане, привреду и предузетнике, а да дају очекивани резултат.

НКТ позива грађане да у потпуности поштују све мјере јер је то једини начин сузбијања ширења коронавируса.

Сагледавајући здравствену ситуацију НКТ је оцијенило да је наш здравствени систем захваљујући добром планирању, правовременим активностима и стручности и пожртвовању здравствених радника и даље способан да се, упркос забрињавајућем степену инфекције, одупре пандемији. НКТ је сагледао и огромно оптерећење запослених у примарној здравственој заштити и покренуо процес чији је циљ растерећење примарног здравственог сектора.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ФОТО и ВИДЕО (сједница): хттпс://флиц.кр/с/аХсмСкокур

ВИДЕО (конференција за медије): хттпс://yоуту.бе/80Б-УУ9Wд54
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?