Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање на тврдње посланика Небојше Медојевића: Није било разговора, па нема ни закљученог аранжмана са ММФ-ом

Посланика Небојшу Медојевића поново демантујемо, а заинтересовану јавност подсјећамо да је 41. Влада и ја као њен предсједник – одбила да прихвати аранжман са ММФ-ом у децембру 2016. године, што се показало не само храбром, већ и исправном одлуком.

Стабилизовали смо у претходне три и по године наше јавне финансије и повећали фискалну одговорност. Значајно смо увећали изворне приходе и све до почетка здравствене и економске кризе текућу потрошњу финансирали из сопствених прихода.

Подигли смо изгледе кредитног рејтинга земље, покренули раст економије са просјечном стопом од 4,6 посто. Повећали запосленост и значајно смањили стопу незапослености. Обезбиједили не само редовност исплата већ и повећање зарада у просвјети и здравству, и унаприједили положај пензионера. Повећали минималну зараду и најнижу пензију.

И у условима незапамћене здравствене и економске кризе која разорно погађа све економије свијета, па и нашу, а у оквиру ње посебно туризам и повезане дјелатности - ова Влада њие тражила нити би прихватила аранжман са ММФ-ом.

Ми смо имали рјешење за тренутну финансијску ситуацију, као што смо имали домаћинско и одрживо рјешење у свих девет мјесеци кризе, и то без смањења пензија и зарада у јавном сектору, а уз издашне субвенције грађанима и привреди. Поред тога, обавезали смо се и на додатно повећање зарада у просвјети и здравству од јануара наредне године – што бисмо и остварили.

Дакле, није било разговора па нема ни закљученог аранжмана са ММФ-ом. Зато још једном тврдње посланика Медојевића одбацујемо као нетачне и исконструисане, па им више нећемо придавати пажњу.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?