Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у Мојковцу: Сви развојни пројекти напредују најбољом динамиком, овај град је измијенио свој лик

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORESLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Предсједник Владе Душко Марковић обишао је данас капиталне развојне пројекте у општини Мојковац и изразио задовољство рекавши да сви пројекти напредују најбољом могућом динамиком.

„Обишао сам дионицу регионалног пута Мојковац – Лубнице који ће повезивати Мојковац са ски центром Жарски. Радови у веома комплексним и тешким условима иду одлично и заиста свака похвала за извођача радова и на нивоу изведених радова, а посебно на квалитету тих радова. Укупни пројекат Ски центра Жарски напредује задовољавајућом динамиком и вјерујем да ћемо у наредне двије године овдје имати један од најмодернијих скијашких центара који ће бити не само економски подстицај за град Мојковац него и за цијелу Црну Гору и који ће отворити велики број нових радних мјеста и подстаћи отварање других дјелатности, не само у туризму, него и повезаних дјелатности. Истовремено сам обишао и финиширање радова на трансфер станици у Рудници, за пар дана се очекује испорука опреме из Хрватске и трансфер станица ће бити у функцији. Она ће Мојковцу обезбиједити квалитетно и еколошко одлагање комуналног отпада, штити Мојковац од загађења и чинити га једним од најљепших и најчистијих градова на обали ријеке Таре“ – казао је Премијер.

Предсједник Владе је рекао да га посебно радује завршетак радова на пасарели, објекту који је коначно послије више од 40 година направио природни спој града Мојковца са спортском зоном и са ријеком Таром.

„Ово је заиста на понос и граду и сваком грађанину општине Мојковац. Он ће не само омогућити квалитетну валоризацију овог простора него и конфоран живот свима онима који овдје живе и који ће, надам се, доћи да овдје живе“ – казао је предсједник Владе.

Премијер Душко Марковић је подсјетио да је у цјелости довршен и пројекат уређења бвишега јаловишта, једне од највећих црних тачака у земљи, данас претворене у спортско-рекреативну зону. „Министарство спорта и Општине Мојковац су својим напорима урадили озбиљан посао да ово представља један од најљепших и најурбанијих простора које има један град у Црној Гори“ – казао је Премијер.

Предсједник Владе је изразио захвалност Управи јавних радова која заједно са другим државним органима управља овим инвестицијама и извођачима на квалитетно изведеном послу.

„Одлазим из Мојковца задовољан, Мојковац је промијенио свој лик и свој садржај. Вјерујем да ће се овдје долазити а не да ће се одавде одлазити. Сасвим је сигурно да ће Мојковац са овим што је урађено и што ће бити доведено д краја бити снажан развојни подстицај не само Сјеверу Црне Горе него земљи у цјелини“ – закључио је премијер Душко Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?