Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић обишао реконструисани пут од Диноше до границе с Албанијом: Најавили смо улагања у развојне пројекте – то и чинимо, не ријечима него дјелом

Предсједник Владе Душко Марковић обишао је пут од Диноше од Цијевне Затријебачке – граница с Републиком Албанијом – чија се реконструкција приводу крају.

„У првом кварталу прошле године Влада је дала сагласност за извођење припремних радова на путу Диноша-Цијевна Затријебачка. Ова модерна саобраћајница за Малесију и Тузи има развојни значај, и трајно ће проширити могућности и прилике овог краја. Најавили смо грађанима Гусиња, Плава, величког и андријевичког краја, и нашој дијаспори из овог региона – да ће Влада улагати и брзо развијати тај дио Црне Горе. То и чинимо, не ријечима, него дјелом“ – казао је приликом обиласка Премијер.

Предсједник Владе је оцијениок да менаџмент, инжењери и запослени у Управи за саобраћај и на овом пројекту показују да развој и изградња Црне Горе не знају за препреке.

Предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај захвалио се премијеру Душку Марковићу на кључном залагању и активностима за покретање пројекта реконструкције пута рекавши да грађани Тузи и Малесије то никада неће заборавити.

Пут од Диноше до границе с Албанијом, као дио трасе до Гусиња и Плава кроз Албанију, дуг је 17,3 км. Реконструкција, која је почела прошлог љета, подразумијева проширење ширине пута са 2,5 – 4 м на 6,1 м, повећање радијуса у оштрим кривинама, смањење уздужних нагиба, изградњу потпорних и обложних зидова, плочастих и цјевастих пропуста и колектора за прикупљање атмосферских вода са коловоза кроз насеље, које се пречишћавају преко сепаратора уља и нафтних деривата.

До сада је на 14 километара пута већ постављен први слој асфалта.

Радове изводи Технопут.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?