Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НКТ: Наложена набавка вакцина против сезонског група у вриједности од 700.000 еура

Министарство здравља дало је сагласност да се неискоришћена средстава која су планирана у буџету Фонда здравства за 2020. годину за набавку ХПВ вакцина у износу од 700.000 еура искористе за набавку недостајућих количина вакцина против грипа и личне заштитне опреме за потребе јавних здравствених установа.

Такође, Министарство здравља је дало налог Здравственој установи Апотеке Црне Горе „Монтефарм“ да по хитном поступку, у складу са Законом о јавним набавкама, реализује наведене набавке до укупног износа од 700.000 еура.

Посљедњом одлуком пред престанак рада Националног координационог тијела за заразне болести биће сачуван новац грађана дониран Националном координационом тијелу који је намијењен градњи Клинике за инфективне болести будући да је политичка странка УРА јуче најавила да намјерава да чим преузме извршну власт почне да троши за текуће потребе донирани и сачувани новац.

У недостатку идеја и страху од предстојећег суочавања са одговорношћу УРА користи неаргументоване и апсолутно неистините тврдње о наводном „бескрупулозном нехату“, „урушавању здравственог система“ и сл.

Црна Гора је кроз кризу изазвану пандемијом коронавируса прошла далеко боље од много развијенијих и богатијих држава, са тек нешто више од половине попуњеног ЦОВИД болничких капацитета, са снажним и одрживим здравственим системом који није угрожен, са редовним исплатама зарада, пензија, помоћи угроженим категоријама становништва, и субвенцијама привреди и грађанима које се мјере десетинама милиона еура. И све то упркос Покрету УРА и садашњој парламентарној већини који су све чинили управо како би урушили здравствени систем зарад партикуларних политичких циљева.

Будућој власти остављамо уходан, разрађен, квалитетан у пракси доказан систем борбе против пандемије коронавируса у нади да ће имати знања и идеја и за период када буду потрошили новац и остале ресурсе које им остављамо.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?