Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење са конститутивне сједнице 42. Владе Црне Горе

Новоизабрана 42. Влада Црне Горе одржала је данас конститутивну сједницу којом је предсједавао предсједник проф. др Здравко Кривокапић. На сједници су донијете Уредба о организацији и начину рада државне управе и Одлука о одређивању министарстава која могу имати државне секретаре, формирана су стална радна тијела, договорен метод рада и извршена неопходна именовања у Генералном секретаријату Владе и Кабинету предсједника Владе.

Уредбом о организацији и начину рада државне управе утврђује се нова организација органа државне управе, а у складу са избором нове 42 Владе Црне Горе. Рационализује се број министарстава јер ће, умјесто садашњих седамнаест, у систему државне управе бити дванаест министарстава, док је број управа повећан за један, јер се поред постојећих оснива Управа за спорт и младе.

Одлуком о одређивању министарстава која могу имати државне секретаре, а у складу са Законом о државној управи који прописује да министарства могу имати највише два државна секретара, отвара се могућност да сва министрарства могу имати по два државна секретара које именује Влада, на предлог министра.

Стална радна тијела Владе Црне Горе су: 

Комисија за политички систем, унутрашњу и вањску политику, којом ће руководити др Дритан Абазовић, потпредсједник Владе; 

Комисија за економску политику и финансијски систем, на челу са мр Милојком Спајићем, министром финансија и социјалног старања;

Комисија за кадровска и административна питања, којом ће предсједавати мр Сергеј Секуловић, министар унутрашњих послова и

Комисија за расподјелу дијела средстава буџетске резерве, на челу са мр Јаковом Милатовићем, министром економског развоја. 

За генералног секретара Владе именован је Божо Милоњић, а за шефа Кабинета предсједника Владе Ивана Маловић. На функцију главног преговарача за преговоре о приступању Црне Горе Европској унији именована је Зорка Кордић.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?