Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Формиран Савјет за борбу против корона вируса

Објављено: 11.12.2020. 21:49 Аутор: ПР служба
Влада Црне Горе формирала је Савјет за борбу против корона вируса, којим ће предсједавати министарка здравља др Јелена Боровинић Бојовић. Савјет је независно стручно тијело за спровођење активности на одстрањивању и искорјењивању заразне болести изазване новим коронавирусом ЦОВИД-19 на територији Црне Горе.

Чланови Савјета су: министарка одбране Оливера Ињац, министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић, министар економског развоја Јаков Милатовић, министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић, министарка јавне управе, дигиталног друштва и медија Тамара Срзентић и епидемиолог др Игор Галић.

Задатак Савјета је да, на основу извјештаја Института за јавно здравље Црне Горе, посебне комисије Министарства здравља и здравствених установа, припрема и доставља Министарству здравља, Свјетској здравственој организацији и другим релевантним међународним тијелима извјештаје о испуњењу обавеза које је преузела Црна Гора за одстрањивање и спрјечавање заразне болести изазване новим коронавирусом ЦОВИД-19, у складу са препорукама Свјетске здравствене организације, Европске комисије и ЕЦДЦ, сагласно Закону о заштити становништва од заразних болести.

Министарство здравља
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?