Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Здравко Кривокапић примио амбасадора Словеније Грегора Прескера

Објављено: 11.12.2020. 18:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Здравко Кривокапић примио је данас у Подгорици амбасадора Републике Словеније у Црној Гори Грегора Прескера.

Предсједник Кривокапић исказао је интерес за продубљивање сарадње са Словенијом на свим пољима, прије свега на економском.

Предсједник Кривокапић је навео да искуства Словеније посебно преко “твининг пројеката” могу помоћи у развоју сеоског туризма са нагласком на сјевер Црне Горе, гдје је потребно оснажити сеоска домаћинства кроз модел дуалне економије, односно спајање привреде и туризма и у том смислу искористити домаће потенцијале.

Амбасадор Прескер честитао је предсједнику Кривокапићу на именовању и потврдио одличну сарадњу држава, посебно политичким, економским, културним, образовно-научним и еколошким. Такође, информисао је о степену развоја словеначког ИТ сектора и указао да је Словенија спремна да пренесе искуства Црној Гори, као и искуства из области туристичких иновација, наводећи примјере сеоског туризма.

Предсједник Кривокапић је оцијенио да након промјене власти изазов са радом правосуђа треба ријешити. Партијско правосуђе остаје проблем у Црној Гори које ће морати да претрпи демократске промјене у наредном периоду.

Zdravko Krivokapić - Gregor Presker (11.12.2020.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?