Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Здравко Кривокапић састао се са амбасадорком Аустрије Аном Јанковић

Објављено: 11.12.2020. 18:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Здравко Кривокапић примио је данас у Подгорици амбасадорку Републике Аустрије у Црној Гори Ану Јанковић.

Предсједник Кривокапић пожелио је добродошлицу амбасадорки Јанковић и истакао да Црна Гора има традиционално добре односе са Аустријом.

На самом почетку осврнуо се на актуелна дешава у Црној Гори, такође је и навео да нова Влада није кренула у реваншизам већ у реструктурирање институција.

Амбасадорка Јанковић захвалила се на пријему и упутила честитке поводом ступања на дужност предсједника Владе Црне Горе. Када је ријеч о европским интеграцијама, нагласила је да Аустрија остаје заговорник политике проширења ЕУ, те да снажно подржава Црну Гору на њеном европском путу.

Предсједник Кривокапић је на крају изразио очекивање за наставак сарадње у области полиције, као и интересовање за ангажовање аутријских експерата.

Zdravko Krivokapić - Ana Janković (11.12.2020.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?