Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Абазовић разговарао са специјалним изаслаником Стејт департмента за Балкан и замјеником помоћника државног секретара САД Метјуом Палмером

Објављено: 14.12.2020. 17:15 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

Потпредсједник Владе др Дритан Абазовић, разговарао је данас са специјалним изаслаником америчког Стејт департмента за Балкан и замјеником помоћника државног секретара САД, Метјуом Палмером.

Абазовић је указао на значај подршке коју Сједињене Америчке Државе континуирано пружају Црној Гори, на путу њене демократизације и јачања институција.

Он је поновио да новоизабрана Влада има недвосмислено прозападни карактер и да ће бити поуздан партнер у извршавању својих обавеза према еуроатлантској агенди.

"Примарни циљ нове Владе је јачање владавине права и стварање снажних институција. Црна Гора остаје посвећена сарадњи са западним партнерима, као и јачању регионалне сарадње, у циљу стварања што сигурније и боље будућности”, казао је Абазовић.

Абазовић је Палмера обавијестио и о надлежностима потпредсједника Владе задуженог за борбу против корупције и организованог криминала и информисао га о плановима приоритетних дјеловања Владе у наведеним областима.

На интересовање Палмера о спољнополитичком курсу нове Владе, потпредсједник је поновио снажна настојања Владе Црне Горе да се испуне сви задаци из еуроатлантске агенде, указавши да Црна Гора остаје посвећена НАТО чланству.

Премијер Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић сјутра ће, у оквиру своје прве службене посјете, отпутовати у Брисел гдје ће посјетити високе представнике Европске уније (ЕУ) и НАТО-а, чиме ће додатно потврдити спољнополитички курс Црне Горе, саопстио је Абазовић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?