Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кривокапић - Палмер: Подршка Црној Гори на евроатлантском путу

Објављено: 14.12.2020. 18:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић данас је учествовао на онлине видео састанку са замјеником помоћника државног секретара САД за европске и евроазијске послове господином Метјуом Палмером.

Захваљујући за честитке на избору за предсједника Владе Црне Горе, премијер Кривокапић је исказао задовољство сусретом са господином Палмером, упутивши му и позив за посјету Црној Гори, када се за то укаже прилика. Током разговора наглашен је значај континуиране сарадње Црне Горе и САД, која се огледа у билатералним односима и партнерству у оквирима НАТО савеза.

Овом приликом, још једном је потврђено да је спољнополитичко опредјељење Црне Горе јасно дефинисано Споразумом који су представници три побједничке коалиције потписали, те да нема промјене спољнополитичког курса државе.

Господин Палмер је нарочито нагласио чињеницу да САД остају партнер Црне Горе на зацртаном евроатлантском путу и испуњавању обавеза у НАТО, изражавајући пуну подршку напорима које Црна Гора чини на интеграцијама у Европску унију.

Предсједник Кривокапић је у разговору са господином Палмером истакао и приоритете нове Владе, са посебним освртом на борбу против организованог криминала и корупције, успостављање владавине права, слободу медија и расвјетљавање напада на новинаре, као и борбу против COVID-19 и економску стабилност земље.

Zdravko Krivokapić - Metju Palmer (14.12.2020.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?