Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Абазовић са директором ДФЦ-а за Западни Балкан: Влада жели да Црну Гору учини атрактивном за америчке инвестиције

Објављено: 16.12.2020. 16:00 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић састао се јуче са директором канцеларије ДФЦ за Западни Балкан и Егеј господином Џоном Јовановићем.

Потпредсједник Абазовић се захвалио на честиткама поводом његовог именовања на мјесто потпредсједника Владе Црне Горе и исказао је задовољство због сусрета са директором канцеларије једне значајне институције као што је U.S. International Development Finance Corporati.

Том приликом, потпредсједник др Абазовић је казао да 42. Влада жели да Црну Гору учини атрактивном за америчке инвестиције. Он је још рекао и да је Црна Гора, имајући у виду њене природне потенцијале, земља огромних могућности и да јој слиједи снажан економски заокрет.

Директор ДФЦ-а за Западни Балкан се, у разговору са потпредсједником Владе Црне Горе, сагласио са чињеницом да је Црна Гора земља изванредних природних ресурса.

Потпредсједник Абазовић је са Јовановићем разговарао и о могућностима финансирања пројеката из области пољопривреде, енергетике, инфраструктуре и туризма. Потпредсједник Владе Црне Горе је истакао да је обавеза нове Владе да створи све предуслове како би Црна Гора била што атрактивнија, како за инвеститоре из Сједињених Америчких Држава, тако и из других партнерских земаља.

Dritan Abazović -  John Jovanović (15.12.2020)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?