Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Срзентић - Медокс: Подршка Уједињеног Краљевства дигитализацији јавне управе

Објављено: 17.12.2020. 00:05 Аутор: МЈУ
gov.me

„Црну Гору и Уједињено Краљевство веже снажно стратешко партнерство, које у наредном периоду треба да буде ојачано у областима које се односе на унапређење капацитета, дигитализацију јавних услуга и унапређење информационе безбједности“, оцијењено је на састанку министарке јавне управе, дигиталног друштва и медија, Тамаре Срзентић, и британске амбасадорке у Црној Гори, Карен Медокс.

Амбасадорка Медокс је честитала министарки Срзентић ступање на дужност, те изразила задовољство због могућности да Уједињено Краљевство својим искуствима пружи подршку на плану унапређења ефикасности и приступачности јавне управе и побољшања квалитета јавних услуга кроз модернизацију и иновације у јавном сектору и изградњу административних капацитета. Она је казала да ће УК у наредном периоду пружити подршку унапређењу информационе и сајбер безбједности.

Министарка Срзентић је захвалила за  досадашњу подршку британске Владе на плану унапређења јавне управе у Црној Гори, снажењу административних капацитета, преношењем знања и вјештина у областима државне управе и реализацију заједничких програма и пројеката, те дигитализације јавних услуга. Она је казала да су британска искуства у области дигитализација јавних услуга примјер најбољих свјетских пракси, те да у наредном периоду треба успоставити моделе сарадње како би се обезбиједио трансфер најбољих искуства. „У наредном периоду ћемо радити на промјени културе како да дигитализацију ставимо у службу грађана, те на који начин да укључујемо грађане у идентификовање и рјешавање проблема“, казала је Срзентић. 

Она је амбасадорку упознала са приоритетима у раду овог ресора, те другим пројектима који су важни за процес реформе јавне управе који треба да обезбиједе повећање задовољства грађана услугама и повјерење грађана у рад јавне управе. 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ, ДИГИТАЛНОГ ДРУШТВА И МЕДИЈА       
                                                                         


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?