Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кривокапић: Грчка снажно подржава ЦГ на путу ка ЕУ

Објављено: 18.12.2020. 17:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић примио је данас у свом кабинету амбасадора Републике Грчке у Црној Гори Њ. Е. Панајотиса Партсоса

Премијер је захвалио на честиткама предсједника Владе Грчке господина Мицотакиса, изразивши своје задовољство примјерима добре праксе у односима ове двије државе. Констатовао је да се Црна Гора, између осталог и усљед пандемије ЦОВИД19, налази у релативно незавидној ситуацији, али да примјер Грчке, која је пребродила бројне кризе, представља добар узор.

Премијер Кривокапић и амбасадор Партсос сагласили су се да Црна Гора и Грчка имају много сличности, које су предуслов добре сарадње у многим областима.

Амбасадор Партсос позитивно је оцијенио посјету премијера институцијама у Бриселу и пренио снажну подршку Грчке Црној Гори на путу интеграција у Европску унију.

Предсједник Владе Црне Горе и амбасадор Републике Грчке изразили су наду да ће услови пандемије ускоро допустити и могућност међусобних посјета на релацији Црна Гора-Грчка.

Zdravko Krivokapić - Panajotis Partsos (18.12.2020.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?