Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Абазовић: Стање које смо затекли у финансијама је катастрофално

Објављено: 18.12.2020. 18:00 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

На данашњој конференцији за медије поводом одлуке Владе о привременом финансирању, потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић поручио је да је стање које је 42. Влада Црне Горе затекла у финансијама катастрофално. 

Абазовић је навео да Влада Црне Горе не може предложити пљачкашки буџет ДПС-а, који није утемељен на реалним параметрима и који предвиђа да милиони еура оду у џепове фиктивних консултантских услуга и неразвојних пројеката. Д„

„ До марта ћемо, заједно са међународним експертима, предложити Буџет нове Владе који ће бити реалан, поштен и развојни", казао је Абазовић.

Уз то, Абазовић је на конференцији потврдио да ће сва сервисирања која држава има према грађанима, попут плата и пензија, бити уредно исплаћивана до усвајања буџета. 

„ Обезбиједили смо финансирање за наредну, као и за 2022. годину, чиме смо створили претпоставке за консолидацију државних финансија и системски развој Црне Горе", закључио је Абазовић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?