Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кривокапић разговарао са амбасадором НР Кине

Објављено: 21.12.2020. 23:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић састао се данас са амбасадором НР Кине у Црној Гори Лиу Ђином

Премијер је захвалио на честиткама премијера Државног савјета НР Кине, Ли Кећанга, поводом ступања на дужност, као и због солидарности коју је Кина показала у борби против пандемије Цовид19.

Премијер се током разговора са кинеским амбасадором осврнуо и на изградњу приоритетне дионице ауто-пута, Смоковац-Матешево, као и на проблеме са којим се суочила нова Влада по том питању. Кривокапић је поручио да би требало доћи до најбољег рјешења, које ће бити у интересу обје земље. 

Кривокапић је нагласио да нова Влада жели да зелена економија и дигитална трансформација буду окосница будуће сарадње са Кином.

Премијер је навео и да би сарадњу између двије земље требало унаприједити у свим областима, прије свега економији, култури, образовању и туризму. 

Кинески амбасадор Лиу Ђин истакао је да су односи двије земље пријатељски, поручивши да је изградња ауто-пута, пројекат који је важан и за Кину и за Црну Гору. Очекује, како је рекао, да ће радови бити готови до средине наредне године. 


Zdravko Krivokapić - Liu Đin (21.12.2020.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?