Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Абазовић: Морамо искорачити из балканског разумијевања политике

Објављено: 29.12.2020. 14:30 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић отворио је данас завршну годишњу конференцију Регионалане канцеларије за сарадњу младих Западног Балкана (RYCO) у Црној Гори. 

Како је најављено на конференцији, Црна Гора ће од 2021. године преузети предсједавања те организације. 

Говорећи о раду RYCO организације у Црној Гори, Абазовић је истакао да регионално повезивање није само један од приоритета нове Владе Црне Горе, већ један од приоритета на путу ка Европској унији. Он је исказао и поштовање према раду RYCO канцеларије у Подгорици. ,,Тај пројекат, који се развија у региону, је неопходан како бисмо сви заједно схватили да морамо да мијењамо начине размишљања на путу усвајања нових вриједности. То највише зависи од људи који су млађе доби. Промјена матрице понашања, дјеловања, разумијевања и повећања укупног повјерења у региону, лакше је остварива преко млађих", казао је Абазовић. 

Он је подвукао да, још од раније, RYCO посматра као значајан пројекат помирења и упознавања. ,,Влада Црне Горе треба да буде апсолутно посвећена омладинским порукама. Наша визија је да формалне границе, као и оне у нашим главама учинимо невидљивим. Само таква визија довешће до тога да се једног дана сви нађемо у Европској унији. Треба да схватимо да је залог за будућност инвестиција у младе људе, који треба да мијењају предрасуде из прошлости. Они треба да граде мостове помирења и сарадње. Морамо искорачити из нечега што препознајемо као балканско разумијевање политике", напоменуо је Абазовић.

Потпредсједник Владе је у закључку навео да се нада да ће се у будућности Црна Гора сусријетати са много више таквих иницијатива, позитивне енергије, као и са пројектима који ће имати запажене резултате у омладинским политикама. ,,Влада Црне Горе треба да буде партнер таквим иницијативама", закључио је Абазовић.

Dritan Abazović - RYCO konferencija (29.12.2020.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?