Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Кривокапић: Рад Савјета за приватизацију и капиталне пројекте биће јаван и транспарентан

Савјет за приватизацију и капиталне пројекте одржао је данас прву сједницу у новом саставу којом је предсједавао предсједник проф. др Здравко Кривокапић.

Савјет се упознао са процесом приватизације друштва Солана Бајо Секулић у Улцињу и Извјештајем о раду Савјета за приватизацију за 2020. годину.

На предлог предсједника Кривокапића, а сагласно основном принципу рада Владе, Савјет је једногласно одлучио да будући рад овог тијела буде у потпуности јаван и транспарентан.

Разматрајући процес приватизације Солане, Савјет је заузео став да је прије доношења било какве одлуке по овом питању потребно покренути поступак утврђивања стварне тржишне вриједности у моменту приватизације, како овог тако и свих осталих приватизованих друштава, како би се утврдило да ли је плаћена стварна тржишна вриједност.

У том контексту, закључено је да се формира посебна Комисија за процијену тржишне вриједности приватизованих предузећа, чији ће први задатак бити да у року од од 60 дана утврди стварну вриједност Солане у моменту приватизације.

Prva sjednica Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte (30.12.2020.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?