Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Њемачка остаје привржен партнер црногорском здравству у борби против COVID19 пандемије

Објављено: 04.01.2021. 22:11 Аутор: Министарство здравља
Њемачка и Црна Гора биће и даље поуздани партнери, а Амбасада Савезне Републике Њемачке наставиће да пружа подршку црногорском здравственом систему у наставку борбе против пандемије коронавируса, закључено је током данашњег сусрета министарке здравља, др Јелена Боровинић Бојовић и њемачког амбасадора у Црној Гори др Роберта Вебера.
 
Министарка Боровинић Бојовић угостила је данас амбасадора Вебера и том приликом размијењена су искуства о најактуелнијем јавноздравственом изазову на глобалном нивоу, COVID19 пандемији, а разматран је и наставак сарадање двије земље у оквирима здравстевних планова.
 
Др Вебер је честитао др Боровинић Бојовић именовање на функцију министарке здравља и изразио наду да ће наша земља успјешно изаћи на крај са епидемијом коронавируса.
 
''Ви сте несумњиво, преузели најизазовнији ресор у Влади. У борби са новим сојем коронавируса поклекли су много развијенији здравстевни системи у свијету. Увјерио сам се да Црна Гора предано ради на сузбијању ширења инфекције, а у првом реду за то су заслужни Ваши здравствени радници. Моја земља снажно подржава Ваше напоре да ову ситуацију у будућности ставите под контролу јер, како смо се сви увјерили, вирус не познаје границе и нико није безбједан док свако не буде безбједан.''- казао је др Вебер.
 
Др Боровинић Бојовић саопштила је њемачком амбасадору да је план вакцинације против COVID19 инфекције завршен, да су препознате ризичне групе, те да је детаљно разрађена динамика којом ће тећи имунизација у Црној Гори.
 
''Преговарамо са више произвођача вакцина и наша су очекивања да у што скоријем року почнемо са вакцинацијом. Поред епидемиолошких мјера, које су на снази, вјерујемо да ће имунизација у наредном периоду, како код нас тако и у свијету добити борбу са ЦОВИД19 пандемијом.''- казала је министарка Боровинић Бојовић. 

Министарка здравља захвалила је њемачком амбасадору на помоћи коју његова земља упућује здравственом систему Црне Горе и конкретно последњој донацији у виду пулсних оксиметара, који ће, како је рекла, бити упућени примарној здравственој заштити гдје се збрињава око 80% пацијента инфицираних коронавирусом.
 

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?