Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кривокапић посјетио Плужине и Никшић

Објављено: 05.01.2021. 08:45 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе проф. др Здравко Кривокапић боравио је у понедељак 4. јануара у првој званичној радној посјети општини Плужине, током које је разговарао са предсједником Општине Мијушком Бајагићем. То је прва званична посјета премијера Кривокапића једној општини од кад је постао предсједник Владе.

Премијер Кривокапић и господин Бајагић разговарали су о многим темама, као и о проблемима који оптерећују ту општину. Један од горућих је, како је истакао Бајагић, незапосленост.

„Ми смо само за годину остали без хиљаду радних мјеста. Мислим да је то огроман број и за Никшић и Подгорицу, а не за Плужине“, казао је Бајагић.

Бајагић истиче и да би требало обновити мрестилиште, а непходна је, како каже, и изградња спортске хале.

Премијер Кривокапић је казао да ће Влада пружити подршку бројним инфраструктурним пројектима и учиниће све да оживи пивски крај, који је, како је рекао створен за развој пољопривреде и сточарства.

Премијер Кривокапић је казао да увознички лоби уништава домаћу производњу и да Влада то жели да промијени.

„Влада ће бити гарант, да све што пољопивредници произведу буде откупљено“, поручио је Кривокапић.

Премијер је након састанка са руководством општине Плужине, коме је присуствовао предсједник СНП-а, Владимир Јоковић, обишао и некадашњу Пилану Брезна, која одавно није у функцији.

Премијер Кривокапић је током посјете Плужинама обишао и пољопривредно газдинство Тодоровић у Брезнима, које се бави производњом сира.

„Захваљујем се породици Тодоровић на срдачној добродошлици и топлом дочеку. Ова посјета је порука да ће Влада учинити све да помогне пољопривредним произвођачима и да их стимулише да наставе са производњом”, казао је премијер Кривокапић.

Кривокапић је након Плужина, посјетио и Никшић. Обишао је Специјалну болницу за плућне болести "Др Јован Булајић" у Брезовику.

“Директорица болнице др Гордана Рељић упознала ме је са начином и функционисањем ове здравствене установе, која је модернизована захваљујући донацијама. Цијенимо напоре љекара у борби против корона вируса. Болница Брезовик је понос Црне Горе”, поручио је премијер Кривокапић.

Кривокапић је током радне посјете Никшићу, обишао и пољопривредно газдинство породице Николић у Гвозденицама, које се деценијама бави сточарством. Премијер је истакао да је циљ Владе да подржи развој сточарства и да оживи села у ЦГ.

Zdravko Krivokapić - radna posjeta opštinama Plužine i Nikšić (04.01.2021.)


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?