Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Кривокапић посјетио Котор

Објављено: 05.01.2021. 18:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе, Здравко Кривокапић, боравио је са својим сарадницима у радној посјети општини Котор. Предсједника Владе дочекао је у Перасту предсједник општине Владимир Јокић, гдје су заједнички обишли Музеј града Пераста.

У наставку посјете предсједник Владе и предсједник општине имали су радни састанак у општини Котор. На састанку премијер Кривокапић предочио је локалном руководству планове Владе Црне Горе, потенцирајући намјеру Владе да заустави све привилегије појединаца, да ради у општем интересу свих грађана, да започне процес децентрализације, те да обнови морал и црногорско друштво.

Предсједник општине је упознао премијера са свим проблемима са којима се Котор суочава, од УНЕСЦО статуса, градње на Костањици, преко пројеката булевара, спортске сале и базена, до пројекта одвођења и пречишћавања отпадних вода.

Заједнички је изражено задовољство сусретом и договорено да се координирају активности Владе и локалне самоуправе у циљу превазилажења и рјешавања нагомиланих проблема.

Предсједник општине уручио је предсједнику Владе иницијативу за додјелу статуса града Котору, на начин што ће локалној самоуправи у Котору, умјесто досадашњег облика општине, утврдити статус Града Котора, што је предсједник Владе са задовољством прихватио.

Састанку су пристуствовали предсједница скупштине Маја Мршуља, потпредсједници општине Синиша Ковачевић и Небојша Шеваљевић, секретари у локалној самоуправи Јелена Франовић, Небојша Илић, Огњен Вукасовић, Симеона Беговић.

У наставку посјете, Кривокапић и Јокић обишли су Поморски музеј Црне Горе и Историјски архив Котора, гдје су се упознали са поставкама, као и са проблемима које муче ове институције.

Zdravko Krivokapić - radna posjeta opštinama Herceg Novi i Kotor (05.01.2021.)

Изјава премијера Кривокапића након посјете Котору:

Zdravko Krivokapić - radna posjeta Kotoru - izjava
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?