Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка здравља обишла COVID пацијенте у ОБ Беране и ДЗ Рожаје: ''Не повећава се број пацијената на болничком лијечењу, беранска болница ће добити неопходну опрему''

Објављено: 13.01.2021. 22:04 Аутор: Министарство здравља
Иако свакодневно прегледају велики број пацијената у COVID амбулантама, у беранској болници нема повећаног пријема пацијената који захтијевају хоспитализацију, казала је министарка здравља, др Јелена Боровинић Бојовић.
 
Она је данас обишла COVID одјељење у Општој болници у Беранама, као и стационар у Дому здравља у Рожајама.
 
''Данас приликом посјете беранској болници обишла сам све пацијенте COVID позитивне у COVID одјељењу болнице којих у овом тренутку има 33 од укупно 84 постеље опредијељене за Covid болеснике. Од тих 33 пацијента, три су тренутно животно угрожена, 8 је са тешком клиничком сликом, остали су тренутно у стабилном стању. Од колега који су свакодневно на првој линији одбране, сазнала сам да се велики број пацијената на дневном нивоу прегледа у амбулантама, да је одлазак и долазак пацијената у болницу динамичан, али да се број оних који су на болничком лијечењу у последње вријеме не повећава.''- казала је министарка. 
 
Током сусрета са особљем беранске болнице исказана је потреба за набавком неопходне дијагностичке опреме, потребне у свакодневном раду са COVID пацијентима. Министарка је обећала ажурност приликом испуњења ових захтјева.
 
''Такође, заиста морам да похвалим средњи медицински кадар, као и своје колеге који су од првог дана епидемије буквално на првој линији одбране, али и да нагласим да су пацијенти у непосредном разговору са мном изразили велику захвалност, како средњем медицинском кадру, тако и свим мојим колегама који су тамо 24 сата дневно.''-истакла је др Боровинић Бојовић.

Министарка здравља је након Берана, обишла и  Дом здравља у Рожајама и констатовала добре капацитете те установе.
 
„Ово није класични дом здравља, односно пружа већи број сервиса од уобичајених у домовима здравља. У јулу мјесецу овдје је лијечено 11 COVID болесника. Сада тренутно 29 ЦОВИД позитивних пацијената је на свакодневном третману у дијелу стационара који је претворен у дневну болницу и обезбијеђен је одговарајући број кревета, који су у сваком тренутку спремни да приме евентуалне COVID пацијенте који су у погоршању. Тешки пацијенти који захтијевају озбиљан мониторинг и двадесетчетворочасовно праћење од стране анестезиолога, упућују се у Општу болницу Бијело Поље и Општу болницу Беране“, закључила је др Боровинић Бојовић.
 

ФОТО+ВИДЕО: https://flic.kr/s/aHsmTDADbw

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?