Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кривокапић - Рајнке: Рјешење је у комуникацији

Објављено: 15.01.2021. 18:30 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић, састао се данас са Њ.Е. амбасадорком Сједињених Америчких Држава у Подгорици, госпођом Џуди Рајзинг Рајнке.

Премијер Кривокапић је у срдачном разговору упознао амб. Рајнке са богатим активностима Владе и истакао да се Влада чврсто руководи ставом да црногорско друштво вапи за истинским промјенама, а не за пуким кадровским ротацијама или замјенама.

Амбасадорка је од стране Премијера такође упозната са напорима да Влада оствари пуну правну сарадњу и функционалну комуникацију са предсједником Црне Горе, са намјером да буду превазиђене препреке у кохабитацији, те да се убрзају пријеко потребне друштвене реформе. Амбасадорка је нагласила да је Америка добронамјерни партнер који жели да све наше институције успјешно функционишу у најбољем интересу свих грађанки и грађана.

Предсједник Кривокапић и амбасадорка Рајнке су се сагласили да су правна сигруност и борба против корупције приоритети у процесу реформи, те да Црна Гора у том правцу може очекивати америчку спремност да јој помогне у савјетодавном смислу.

Такође, по ријечима њене екселенције, америчке фирме су спремне да се укључе у оживљавање свих сектора црногорске привреде.

Zdravko Krivokapić - Džudi Rajzing Rajnke (15.01.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?