Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Абазовић разговарао са првим потпредсједником Владе Сјеверне Македоније

Објављено: 19.01.2021. 13:45 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић обавио је данас онлине састанак са првим потпредсједником Владе Сјеверне Македоније Артаном Грубијем.

На почетку разговора потпредсједник Абазовић се захвалио на честиткама поводом ступања на дужност и исказао наду да ће, када здравствене прилике то буду дозволиле, први потпредсједник Артан Груби посјетити Црну Гору.

Потпредсједник Абазовић је навео да Црну Гору и Сјеверну Македонију карактеришу одлични односи, да између двије земље нема отворених питања и да су односи Црне Горе и Сјеверне Македоније примјер на којем треба да се заснива регионална сарадња на Западном Балкану.

Први потпредсједник Груби је навео да простора за унапријеђење има и да је основни предуслов за наставак већ испуњен, тим прије што двије земље краси одлична сарадња.

У том смислу, потпредсједник Абазовић и први потпредсједник Груби су договорили да у наредном периоду организују један састанак у ширем саставу који би имао за циљ побољшање односа двије земље на пољу привредне сарадње.

Потпредсједник Абазовић и први потпредсједник Владе Сјеверне Македоније Груби су се сагласили да је чланство обје земље у НАТО савезу значајно за очување мира и стабилности на Западном Балкану. Такође, потпредсједник Абазовић и први потпредсједник Груби су јединственог става да европске интеграције представљају перспективу за Западни Балкан, како у економском, тако и у смислу боље регионалне повезаности.

Dritan Abazović - Artan Grubi (19.01.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?