Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Обезбијеђене Синофарм вакцине против СарсЦов2 вируса

Објављено: 20.01.2021. 00:07 Аутор: Министарство здравља
Ministarstvo zdravljaЦрна Гора ће крајем јануара добити довољне количине Синофармове вакцине против коронавируса, договорено је током данашњег састанка између високих представника ове кинеске компаније и министарке здравља Црне Горе, др Јелене Боровинић Бојовић

Министарка је током онлине састанка захвалила кинеским партнерима на ажурности и бризи коју су показали током интензивних преговора у претходном периоду, а који су резултирали коначним договором да у Црну Гору у најскоријем року Синофарм испоручи респектабилне количине вакцине која ће бити доступна црногорским грађанима.
 
У међувремену, Министарство здравља је у завршној фази билатералних преговора и са осталим произвођачима вакцина против коронавируса и остаје при раније изреченом ставу да ће прва вакцина којом ће започети имунизација у Црној Гори бити са европским сертификатом, те да се ради о Фајзеровој вакцини.

Ministarstvo zdravlja
 
Такође, настављен је дијалог који наша земља има и у оквиру ЦОВАX иницијативе, тако да ће црногорски грађани имати на располагању довољне количине вакцина како би имунизација против СарсЦов2 инфекције била на високом нивоу.

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?