Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Абазовић: Искуство Сјеверне Македоније у реформи изборног законодавства важно за Црну Гору

Објављено: 20.01.2021. 12:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Потпредсједник Владе др Дритан Абазовић угостио је данас амбасадора Републике Сјеверне Македоније у Црној Гори Михајла Трпкоског.

На почетку разговора потпредсједник Абазовић се захвалио на честиткама поводом ступања на дужност и детаљније упознао амбасадора Трпковског са онлине састанком који је јуче одржан са првим потпредсједником Владе Републике Сјеверне Македоније Артаном Грубијем.

Потпредсједник Абазовић је нагласио значај добрих односа Црне Горе и Републике Сјеверне Македоније за Западни Балкан, као и значај заједничног чланства у НАТО савезу за стабилност у овом дијелу Европе.

Амбасадор Михајло Трпкоски је казао да је перспектива Западног Балкана у Европској унији, као и да ће то довести до боље регионалне повезаности, која је предуслов за економски просперитет региона.

Потпредсједник Абазовић и амбасадор Трпкоски су се сагласили да Црну Гору и Републику Сјеверну Македонију веже заједничка прошлост. Такође, они су били и јединственог става да треба наставити билатералну сарадњу, поготово у смислу размјене искустава у борби против организованог криминала и корупције и реформе изборног законодавства, која је од изузетног значаја.

Dritan Abazović - Mihajlo Trpkoski (20.01.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?